ye-logo.v1.2

На книжковому форумі у Хмельницькому оголосили 5 кращих видань минулого року

Культура 3108
В рамках форуму працівники бібліотеки провели акцію «Приєднуйся до світу, що читає»
В рамках форуму працівники бібліотеки провели акцію «Приєднуйся до світу, що читає». Фото: надане організаторами

Форум «Книжкова весна на Хмельниччині» приурочили до всесвітнього Дня книги та авторського права.

Сьогодні, 20 квітня, у Хмельницькому відбувся регіональний форум «Книжкова весна на Хмельниччині». Це щорічний проект обласної універсальної наукової бібліотеки, який вже 11 років проводять для того, щоб привернути увагу громадськості до книги, книговидання та авторського права.

Оскільки головним завданням форуму є ознайомлення читачів з кращими творами письменників Хмельницької області, найбільш інтригуючою подією «Книжкової весни» стало оголошення «Кращої книги Хмельниччини – 2016».

«Впродовж останніх років бібліотека проводить загальнообласне дослідження "Краща книга Хмельниччини", мета якого – дослідити зміни у вподобаннях і вивчити попит користувачів на книги хмельницьких авторів. У нас є три номінації: літературо-художнє видання, краєзнавчо-публіцистичне видання і довідкове видання. Також є окрема номінація "Найбільш резонансна книга" – це ті книги, які користувалися найбільшою популярністю серед читачів нашої бібліотеки» - розповіла Олена Баворовська, заступник директора хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Форум «Книжкова весна на Хмельниччині» відбувся в обласній універсальній науковій бібліотеці.
Фото: надане організаторами

Також Олена Олександрівна зазначила, що цьогоріч для визначення «Кращої книги» у центральних районних та міських бібліотеках області опитали близько 1’200 респондентів віком від 15 до 65 років. І за результатами цього опитування кращими книгами Хмельниччини, які вийшли у 2016 році, стали:

  • • літературо-художнє видання «Жито і калина: поезії» (Петро Карась);
  • • краєзнавчо-публіцистичне видання «Увійшли у безсмертя: книга пам’яті Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини» (Станіслава Старостіна);
  • • довідкове видання «Символіка Хмельницької області» (Валерій Напиткін).

А найбільш резонансними (на основі фондів ХОУНБ) виявилися:

  • • науково-популярне видання «Хмельниччина» (упорядник – Тетяна Колісниченко);
  • • довідник «Митці Кам’янця-Подільського: архітектори, мистецтвознавці, художники» (укладач – Наталія Урсу).

Кращими на Хмельниччині стало одразу 5 книг місцевих авторів.

«Ці видання вийшли друком у 2016 році і мають потужний рейтинг серед користувачів нашої бібліотеки. Також їх високо оцінила й наукова еліта краю. Нажаль, цих видань ще немає у бібліотеках області, але сподіваємось що вони все ж надійдуть у їх фонди» – поділилася Олена Баворська.

 

На форум «Книжкова весна на Хмельниччині» завітали не лише бібліотекарі і вчителі місцевих шкіл, а й письменники і журналісти області. Фото: надане організаторами

Довідка: У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала всесвітній День книги і авторського права, який щорічно, починаючи з 1996 року, відзначається 23 квітня. Символічно цю дату обрали завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де на День Юрія за кожну куплену книжку дарували троянду.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую