ye-logo.v1.2

Роман Ковальчик, тренер «Сокола»: «Через це потрібно пройти»

Спорт 2074
Сезон для хмельницького Сокола завершився. Новий розпочнеться, ймовірно, в вересні цього року
Сезон для хмельницького Сокола завершився. Новий розпочнеться, ймовірно, в вересні цього року. Фото: з архіву

Хмельницька команда зіграла півфінальний матч Кубка України з футзалу.

Суперником хмельничан став діючий володар Кубка України харківський «Локомотив». Із цією командою «Сокіл» двічі грав у чемпіонаті. У Харкові програв 5:2, а в Хмельницькому виграв 6:3. Цього ж разу, матч провели в Києві, й…

До 16 хвилини рахунок був «сухим». А потім Микола Білоцерківець вивів «Локомотив» вперед. Та через дві хвилини хмельничани відігралися,завдяки вдалій грі на добиванні Богдана Кручека. Під завісу першого тайму «Локомотив» знову повів у рахунку – забив Дмитро Сорокін.

У другому таймі «Соколу» вдалося не лише відігратися, а вперше повести у матчі. Спочатку забив Дмитро Мартинюк, а потім відзначився Олександр Педяш. Харків’яни за дві хвилини до фінальної сирени врятували матч, коли забив Олександр Сорокін. Рахунок 3:2 і все вирішувалося в серії пенальті. «Лотерея» завершилася на користь «Локомотива» 3:1, і, відповідно, путівка до фіналу Кубка України дісталася команді Євгена Ривкіна. Для «Сокола» сезон вже завершився.

«Команда виконувала те, що від неї вимагалося. Треба було лише дотиснути суперника до кінця, до фінального свистка. Знову ж таки є суддівський фактор, адже судді могли призначити два десятиметрових. А в нас молода команда і грати за такого суддівства з сильним суперником дуже важко. А найголовніше, що психологічна рівновага гравців на даному етапі не дозволяє поки що рухатися далі. Це на них тисне, а тому в серії пенальті ми програємо. Так було в Херсоні, так сталося і сьогодні в Києві проти «Локомотива», - каже головний тренер «Сокола» Роман Ковальчик. – Але трагедії в цьому немає. Дякую хлопцям, вони працюють, рухаються в правильному напрямку. Я задоволений як грою, так і зростанням команди за цей рік. Психологічна ж рівновага прийде лише через кількість зіграних матів. Якби в нашому чемпіонаті була більша кількість ігор, то й хлопці б швидше зростали».

Попри те, що сезон для «Сокола» позаду, команда ще не збирається у відпустку. «У нас починається третій етап. Був підготовчий, змагальний, а тепер буде заключний. Нічого вдома сидіти та відпочивати, - пояснює Роман Миколайович. - Хлопці знають, що відпустка буде в червні. А те, що сезон для нас завершився через серії пенальті… через це потрібно пройти. Думаю, вони психологічно в цьому відношенні стануть сильнішими».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую