ye-logo.v1.2

Йога під дощем: у Кам’янці-Подільському замахнулися на ще один рекорд України

Суспільство 2754
Новий рекорд зафіксували йоги
Новий рекорд зафіксували йоги. Фото: автора

А встановили рекорд області.

 У Кам’янці-Подільському в рамках відкриття туристичного сезону 23 квітня планували встановити рекорд України у номінації «Найбільша кількість людей, які одночасно займаються йогою». Попри холод і дощ, зібралося на заняття майже 200 людей, проте такої кількості не вистачило, аби стати рекордсменами.

Національний рекорд у цій номінації зафіксували у 2015 році в Києві – тоді йогою займалися 441 особа одночасно. У Кам’янці ж зібралося 185 людей, які за словами представниці національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, встановили рекорд області.

«Незважаючи на те, що сьогодні недостатня кількість – все одно всі молодці, бо встановили рекорд області, - звернулася Лана Вєтрова до учасників. – У нас є окремий розділ про обласні рекорди».

Учасниками рекорду були люди різного віку

Йогою кам’янчани займалися на майданчику комплексу «Старобульварний». Приєдналися і досвідчені йоги, і любителі.

«Для мене йога - це дуже велика частина життя. Попри те, що це зовнішнє - фізичні вправи, разом з тим, це внутрішнє, що дозволяє відкритися у відношенні до себе та інших. Це дуже глибоко. А сюди прийшла, тому що йога це дуже класно, дуже здорово і удосконалює наш фізичний та емоційний стан, робить нас добрішими. Не зважаючи, що займатися треба багато і часто, йога звільняє наш мозок від всякого непотребу», - розповіла викладач йоги Оксана Романович.

Йогою займалися під керівництвом тренера

«Для мене йогою корисно займатися, зважаючи на високий зріст. І вирівнюєш собі хребет, і дуже просторо себе відчуваєш. Дуже класно, що популяризують йогу, бо багато хто думає, що це закладати ногу на голову, а це насправді набагато глибше, приємно і корисно. Йога - це класно», - додає Інна Ткач.

Виконували вправи різної складності

Займалися з учасниками досвідчені викладачі впродовж півгодини. Щоправда, розігнав усіх раптовий дощ. Однак організатори сподіваються, що рекорд України все ще попереду.

Більше серед учасників було жінок

Нагадаємо, в рамках відкриття турсезону в місті вже відбулися масштабні змагання і організували "Археологічний пікнік". Місто вже зафіксувало рекорд – найбільша кількість людей, які стрибають зі скакалкою.

Вправа планка вдавалася добре не всім

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую