ye-logo.v1.2

За пів місяця на програму “Доступні ліки” у Хмельницькому витратили більше 160 тисяч гривень

Суспільство 1749
Борис Ткач розповідає, що виділених грошей має вистачити на фінансування програму до кінця року
Борис Ткач розповідає, що виділених грошей має вистачити на фінансування програму до кінця року. Фото: автора

Із десяти аптек, які мають надавати такі послуги, поки працює тільки чотири.

У Хмельницькому на початку квітня почала діяти програма “Доступні ліки”. На Центри первинної медичної (медико-санітарної) допомоги (далі - ЦПМСД) для фінансування програми виділили 3,5 мільйони гривень, з них за пів місяця уже використали 160-170 тисяч гривень. За словами начальника міського управління охорони здоров'я Бориса Ткача до програми долучилось десять аптек, але поки, працює лише чотири. Решта долучається.

“Зараз виявили бажання по програмі працювати 10 аптек, тобто 41 аптечний пункт. Їх перелік є на сайті міськради. Стовідсотково працюють поки чотири. Аптеки нам не підпорядковуються, а добровільно виявили бажання співпрацювати і їх перелік може змінюватись” - розповідає Борис Ткач.

МОЗ анонсував запуск програми “Доступні ліки” із 1 квітня. У Хмельницькому вона почали діяти з 5-6 квітня. Борис Васильович каже, що потрібен був час аби укласти договори між ПМСД і аптеками. Саме ПМСД є розпорядниками у цій програмі.

“В перші дні не всі системи обліку працювали і не було всього асортименту ліків. Не вистачало найбільшзапитуваних, які відпускалися безкоштовно. Зараз з цими препаратами ситуація вирівнюється і вони з'являються в мережі. На мою думку, повністю 157 позицій медикаментів ніколи не буде в наявності. Я підкреслюю, що з усього переліку безкоштовні тільки 23. Інші з доплатою”, - додає Борис Васильович.

Посадовець розповідає, що під програму підпадає 120 тисяч хмельничан, а це половина міських жителів. За два тижні дії програми за рецепта звернулось приблизно 9 тисяч пацієнтів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую