ye-logo.v1.2

Близько 700 хмельницьких старшокласників відправили на військові збори до прикордонної академії

Суспільство 3528
Військово-патріотичному вихованню навчатимуть і хлопців, і дівчат
Військово-патріотичному вихованню навчатимуть і хлопців, і дівчат. Фото: автора

Навчатимуться школярі упродовж трьох днів.

Із 25 по 28 квітня на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проводитимуться військово-патріотичні збори із випускниками хмельницьких шкіл. Участь у них візьмуть близько 700 хлопців та дівчат. Порядок та дисципліну серед учнів організовуватимуть самі курсанти академії.

“Наше завдання буде підготувати їх до занять, показати весь спектр дій, які проводить в академії, - розповідає курсант третього курсу Олег Гурей. - Маємо організувати злагодженість дій і дисципліну серед учнів. Намагатимемось, щоб кожен міг почерпнути якомога більше інформації”.

Проведення таких військових зборів для школярів на базі академії, це спільна ініціатива ректора та міського голови. Головне завдання таких зборів — виховання патріотів і почуття обов'язку.

“Раніше такі збори, в кращому випадку, відбувались у форматі проходження по шкільному подвір'ю і споглядання за тим, як збирають і розбирають зброю. В академії кожен її візьме до рук. Буде полігон, участь в стрільбах, робота зі зброєю. Фінансових вливань із бюджету міста не має”, - каже міський голова Олександр Симчишин.

Відкривав збори ректор академії Олег Шинкарук

Заступник ректора академії з навчальної роботи полковник Сергій Псьол розповідає, що заняття в школярів триватимуть від ранку і до обіду. Збори ніяк не порушать навчальний процес в академії.

За дисципліною школярів слідкуватимуть курсанти академії

“Протягом трьох днів вони займатимуться на базі польової навчальної бази прикордонної академії. Один із днів буде присвячений стрільбі, решта - вивченню загальної тактики, стратегічної медицини. Познайомляться учні з сучасними технічними засобами, автомобілями, бронетранспортерами, які є на оснащені академії”, - додає полковник.

Усать у зборах візьмуть близько 700 випускників

Для того, щоб продемонструвати свою військову майстерність, на відкритті зборів курсанти академії організували показовий виступ строєм зі зброєю. Супроводжував виступ оркестр. 

Курсанти виконали показовий виступ зі зброєю

Заняття триватимуть по пів дня


Показовий виступ строєм зі зброєю хмельницьких... YeUa

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую