ye-logo.v1.2

Батько семимісячного хлопчика, якого заразили ротавірусом в дитячій лікарні, звернувся до правоохоронців (ОНОВЛЕНО)

Суспільство 4075
У Хмельницькомі діти хворіють на ротавірус
У Хмельницькомі діти хворіють на ротавірус. Фото: rivneprod.gov.ua

Малюк досі в лікарні.

Батько семимісячного малюка, який захворів на ротавірус, вимагає у правоохоронців звернути увагу на роботу лікарів у Хмельницькій дитячі лікарні. За його словами, у медзакладі його малюк та ще кілька дітей заразились інфекцією. Чоловік уже написав заяву у місцеву прокуратуру і збирається у поліцію.

“На позаминулому тижні ми потрапили із малюком в лікарню. У суботу (22 квітня) нас мали виписувати, але коли я приїхав в лікарню, то виявилось, що з 4.00 години ранку у дитини температура, діарея і блювота, і це не тільки в нас”, - зазначає Андрій.

Батько пригадує, що до 10.15 години до них не прийшов жоден лікар. Потім уже з'явилась завідувач відділення, в якої й Андрій запитав, чому жоден фахівець досі не прийшов до дитини. На що лікар відповіла, що “сьогодні ж субота”. Розмову з нею чоловіку вдалось зафільмувати.

“Потім приїхала наш лікар. Дотягнули так до обіду, але у малюка не взяли ніяких аналізів. Тоді я самостійно їх взяв і пішов шукати де можна їх зробити. За 15 хвилин аналіз зробили в інфекційній лікарні. Тоді й нам сказали, що у сина ротавірус”, - стверджує батько.

За його словами, перед тим, як до дитячої лікарні мав приїхати начальник управління охорони здоров'я, медперсонал почав виносили сміття, мити стіни, підлогу, меблі, заповняти якісь папери. Андрій скаржиться, що у палатах старі й забруднені матраци.

Інфекцію виявили у міській дитячі лікарні. Фото:hmdl.km.ua

“Вже близько 20.00 сина перевели в інфекційну лікарню. Нам казали, що це в мами десь були не миті руки, або щось з'їла. Але ми знаємо, що таке гігієна. В нас уже друга дитина. Зараз у малюка піднявся ацетон, 15-20 разів на день він ходить в туалет. Добре, що збили температуру і він хоч трошечки почав воду пити”, - обурюється Андрій.

Чоловік зізнається, що у понеділок, 24 квітня, уже написав заяву в прокуратуру, в якій просить звернути увагу на роботу лікарів у Хмельницькій міській дитячій лікарні. Разом з адвокатами збирається звернутись в поліцію.

“Я так це все не залишу і буду йти до кінця. Нехай лікарі доводять свою правоту. Днями я буду в Києві, намагатимусь потрапити у Генпрокуратуру”, - зазначає Андрій.

Та вже учора, 26 квітня, журналістам сайту “Є” стало відомо про ще одного семимісячного малюка, який з дитячої лікарні потрапив до інфекційної. Мама Світлана розповідає, що її хлопчик ще на Паску захворів на бронхіт, пробували лікуватись вдома, а потім все ж таки потрапили у стаціонар міської дитячої лікарні. Тиждень пролікувавшись їх виписали, але вдома вони побули лише один день.

“Лікували мою дитину абияк, а коли виписували то навіть належно не оглянули. Після лікарні ми прийшли додому і на вечір у малого знову з'явився кашель, а сьогодні він сильніший і температура. З самого ранку я прийшла у дитячу лікарню, звідти “швидкою” в інфекційну. Поки ніякого діагнозу не поставили. Дитина блює, температура. Але я не можу сказати, що це від ротавіруса. Може бути кишкова паличка, але треба почекати кілька днів результатів аналізу”, - розповідає Світлана.

Тема набула чималого обговорення у соціальних мережах. Користувачі стверджують, що цей випадок зараження ротавірусом не перший. Деякі користувачі пишуть, що вірус “гуляє” лікарнею уже декілька років, але цей факт просто замовчують.

Тему обговорюють у соцмережах

Ситуацію із ротавірусом у дітей прокоментував начальник міського управління охорони здоров'я Борис Ткач. Посадовець зазначив, що наявність ротовірусної інфекції підтвердили тести, а відділення, у якому лежали діти, дезінфікують.

“Прийом пацієнтів тимчасово зупинили. Йде дезінфекція і кварцування відділення. Ті діти, які там знаходилися, вже потрохи виписуються здоровими. Двох перевели в інфекційну лікарню. Ситуація під контролем”, - додає Борис Васильович.

А поки тато Андрій просить відгукнутися й інших батьків, які лежали з його дитиною і теж постраждали. Тоді планує написати колективне звернення. 

ОНОВЛЕНО 12.15 година: Пані Світлана повідомила, що ротавірус у її малюка підтвердили результати аналізів.

Читайте також: Відділення дитячої лікарні, де діти заразились ротавірусною інфекцією, дезінфікують

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую