ye-logo.v1.2

Десять проектів, які планують втілити у Хмельницькому

Економіка 15960
Міський голова презентував проекти, які будуть втілювати у місті
Міський голова презентував проекти, які будуть втілювати у місті. Фото: Володимира Гординського

Міський голова презентував 10 проектів, під які шукатимуть інвестора.

Проект 1: Заміщення автобусів класів А, В на тролейбуси на маршрутах загального користування

Проект передбачає: оновлення тролейбусного парку, заміщення 90 одиниць автобусів класу А, В та 10 одиниць класу І за пасажиро- місткістю 20-ма тролейбусами, зменшення кількості автобусів малої та середньої місткості на тролейбусних маршрутах, вигідне вкладення інвестицій. Реалізація проекту дозволить: реалізувати взаємовигідний проект влади і бізнесу, усунути дублювання маршрутів, зменшити щільність транспортних потоків у центральній частині міста, коротити викиди CO2 на 1330,58 т за рік.

Форма інвестування – державно-приватне партнерство. Необхідний обсяг інвестицій -3,5 млн. дол.

Проект 2: Створення індустріального парку «Хмельницький»

Створення індустріального парку «Хмельницький» передбачає нові можливості для розвитку промисловості, зміцнення співпраці між підприємствами, інвесторами, органами місцевого самоврядування, інституціями економічного розвитку та іншими зацікавленими сторонами. Серед переваг, звільнення суб’єктів господарювання та учасників індустріального парку від пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту у разі будівництва об’єктів у межах індустріального парку, надання суб’єктам господарювання безвідсоткових кредитів (позик), цільового фінансування на безповоротній основі для облаштування індустріального парку та звільнення від сплати ввізного мита при ввезенні устаткування, обладнання та комплектуючих до них, що не виробляються в Україні та не є підакцизними товарами та ввозяться для облаштування індустріального парку та здійснення господарської діяльності.

Проект 3: Створення Агенції розвитку міста

Агенція розвитку міста провадитиме організаційну, ресурсну та проектну підтримку сталого розвитку міста згідно з новітніми тенденціями та з урахуванням потреб громади, поліпшуватиме інвестиційний та бізнес клімат, сприятиме просуванню міста на регіональному, національному та міжнародному рівнях. Серед основних завдань, налагодження співпраці з міжнародними організаціями та фондами, сприяння залученню та реалізації у місті міжнародних проектів матеріальної та технічної допомоги, що мають на меті розвиток економіки, соціальної інфраструктури, культури, спорту. Також агенція формуватиме інвестиційні пропозиції, які можуть бути реалізовані спільно з бізнесом, підготовка на їх основі інвестиційних проектів, а також їх презентація бізнесовим колам міста та займатиметься системою муніципального маркетингу та брендингу.

Проект 4: Створення логістичного центру

Ділова активність і кількість підприємств міста зростає з кожним роком, вони вимагають наявності якісних транспортно-логістичних послуг, в т.ч. можливості використовувати сучасні логістичні центри.
Хмельницький має вигідне географічне розташування, оскільки знаходиться на перехресті найважливіших автодоріг з Заходу на Схід нашої держави. Створення логістичного центру дозволить вдосконалити організацію перевезень, збезпечити комплексне обслуговування споживачів транспортних послуг та якісний транспортно-логістичний сервіс для підприємств міста. Логістичний центр сприятиме просторово-часовій оптимізації матеріальних потоків у межах міста, регіону, країни; активізації розвитку суміжних галузей та вирішенню соціальних питань, а отже, створенню соціально-економічного ефекту для міста, регіону та країни в цілому.

Проект 5: Створення fashion-платформи у м. Хмельницькому на базі кінотеатру ім. Т.Г.Шевченка

З метою просування та популяризації продукції легкої промисловості місцевих виробників, налагодження партнерських відносин та ефективної роботи між виробниками, постачальниками, професійними дизайнерами, модельєрами і стилістами пропонується на його базі створити fashion-платформу, яка передбачає: створення локацій продажу продукції легкої промисловості місцевих виробників; облаштування подіуму для проведення показів місцевих модельєрів; проведення фешн-фестивалів.

Форма інвестування – приватні інвестиції

Проект 6: Модернізація вуличного освітлення за схемою ЕСКО-контракту

У місті Хмельницькому існує проблема підвищення енергоефективності вуличного освітлення. Загальна кількість світлоточок – 12 000 од., довжина мереж близько 480 км. Частина вулиць освітлюється недостатньо, мережа вуличного освітлення потребує модернізації'. Проект передбачає: енергоаудит системи вуличного освітлення; передачу всієї мережі вуличного освітлення в обслуговування ЕСКО-компанії на 10-15 років; заміну світильників, що використовують лампи типу ДРЛ (1 500 шт.) та лампи розжарювання (3 700 шт.) на нові енергоефективні світлодіодні світильники (на основі рекомендацій енергоаудиту).

Реалізація проекту дозволить покращити якість освітлення вулиць, модернізувати систему вуличного освітлення, зменшити витрати міста на електроенергію та обслуговування вуличного освітлення та скоротити викиди CO2.

Проект 7: Розумне Довкілля Хмельницький

Сміттєзвалищу міста більше 60 років і воно вже далеко за межею своєї місткості. Це пряма загроза навколишньому середовищу, адже прогнозований термін його експлуатації не більше 5-6 років. Крім того, місто, як Україна в цілому, прагне досягти вищих стандартів переробки та зберігання відходів, відповідно до тих, що існують в інших частинах Європи. На даний час місту не доступні ділянки під нове сміттєзвалище. Для вирішення цієї проблеми лідери міста розробили комплексні плани, здатні значно зменшити потік муніципальних твердих побутових відходів (ТПВ), що наразі складають близько 73 тис. тон та щороку відвантажуються на полігон. Орієнтовна вартість проекту становить близько 37 млн. дол. США. Програма має назву Розумне Довкілля Хмельницький та складається з чотирьох основних елементів:Видобування звалищного газу, стабілізація та накриття полігону; Будівництво заводу з механічно-біологічної очистки; Генерація сонячної енергії; Центр переробки будівельних відходів. 

Проект 8: Будівництво багатоповерхових парковок

У місті Хмельницькому з кожним роком зростає кількість автомобілів та дефіцит місць стоянок. Свій негативний внесок у ситуацію додає інтенсивне зведення бізнес-центрів, торговельних і розважальних споруд та багатоповерхових будинків. Тому вирішенням проблеми є будівництво багатоповерхових парковок, що сприятиме поліпшенню міського використання земель, будівництва, транспорту, навколишнього середовища. Проект передбачає будівництво багатоповерхових парковок – будівель, які складаються з металевого каркаса, який із зовнішнього боку може бути покритий різними оздоблюваль- ними матеріалами для того, щоб максимально вписатися в міський пейзаж.

Форма інвестування – приватні інвестиції

Проект 9: Міжнародний аеропорт Хмельницький

Найближчий міжнародний аеропорт від Хмельницького знаходиться у Львові, 240 км або три з половиною години шляху. Відразу за ним Аеропорт Бориспіль у Києві, 347 км. Міжнародний аеропорт Хмельницький на даний момент перебуває у власності обласної ради, нічим не відрізняється від інших та є об’єктом критики за непридатність і нездатність залучити великих вітчизняних і міжнародних перевізників. 

Ширина Хмельницької злітної смуги 42 метри, а літаку Аirbus А320 потрібно щонайменше 45. Саме час проведення всебічної та якісної оцінки потенціалу ринку, а необхідність розробки чіткого бізнес-плану розвитку аеропорту назріла давно. І такий план не повинен обмежуватись лише периметрами аеропорту, але має поширюватися на транспортні коридори і прилеглі до них райони, які виграють від розширення аеропорту.

Проект 10: Розвиток швейного виробництва на базі приміщення ТЦ «Європа»

Трьоповерхове приміщння ТЦ «Європа» світле. Розміщення швейної бази не передбачає значного навантаження на підлогу, має невисокі стелі та інші сприятливі для ведення саме цього бізнесу характеристики.
Форма інвестування – приватні інвестиції.

 

На сайті "Є" відбувалася пряма трансляція форуму. Відео можна переглянути на сторінці Сайт "Є" Новини. 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую