ye-logo.v1.2

Самостійно навколо світу. Як заробляти у подорожах

Туризм 2836

Існує декілька варіантів підзаробітку і стабільного заробітку під час тривалих мандрівок, а також завдяки ним.

У подорожах можна не лише економити кошти, користуючись автостопом чи каучсерфінгом, а й навіть заробляти. Наприклад, можна суміщати мандрівки з роботою, працювати віддалено завдяки інтернету. А можна заробляти на місці.

Способи підзаробітку в подорожах:

1. Вуличні виступи.
Один із найпростіших способів — підробіток вуличними виступами. Якщо ви вмієте грати на якомусь музичному інструменті, співати, танцювати, жонглюєте м'ячиками чи гарно читаєте вірші, для вас це підходить. Серед моїх знайомих є мандрівники, які постійно займаються цим під час подорожей, а деякі використовують цей метод, якщо їм не вистачає грошей для входу в якийсь музей чи для інших потреб.


Під час подорожіможна влаштувати вуличний виступ.

2. Ділитися своїми знаннями і вміннями.
Якщо ви знаєте іноземну мову, займаєтеся йогою, рукоділлям чи будь-якою іншою справою, можна у новому місті\країні влаштувати майстер-клас чи навіть кількаденний чи кількамісячний курс, якщо ви плануєте зупинитися тут надовго. Якщо вам здається, що не володієте якимись особливими знаннями, можете розповісти про свою країну чи подорож. Іноземці, як правило, викликають, жвавий інтерес серед місцевого населення, особливо в країнах Азії.
Подайте оголошення у місцеві газети, зверніться у редакції газет чи на телебачення. Про вас можуть підготувати матеріал, тим самим ви станете відомими.

У Брунеї про хмельницьких мандрівників Ану Думанськ ута Богдана Місюренка написали усі три місцеві газети. Фото: vk.com/two.hitchhikers.

Також можна продавати різні прикраси чи інші вироби хенд власного виробництва. Наприклад, під час відпочинку на морі я плела браслети та робила інші прикраси, які одразу ж продавала.

3. Влаштуватися на тимчасову роботу.
Мій друг із Франції Джоан Легоф у Румунії робив соціологічні опитування, в Україні викладав французьку мову. Хмельницькі автостопники Анна Думанська та Богдан Місюренко працювали викладачами англійської мови в Китаї, представниками ріелторської фірми у Тайланді.
Деякі знайомі, які на тривалий час зупиняються в якійсь екзотичній країні, влаштовуються там гідами та екскурсоводами (як англомовними, так і російськомовними).
Зараз чимало пропозицій роботи в Азії для представників творчих професій (співаків, танцюристів). Однак в таких випадках робота, як правило, займає чимало часу, на відпочинок і подорожі його залишається значно менше.


У подорожах можна влаштовувати майстер-класи чи продавати власні вироби (хендмейд, книжки).

Способи постійного заробітку в подорожах та завдяки ним:

1. Фріланс, віддалена робота.
Такі варіанти підійдуть людям тих професій, кому не потрібно весь час перебувати в офісі, а свою роботу вони можуть виконувати на комп'ютері чи іншим способом. Серед них: копірайтери, контент-менеджери, перекладачі, дизайнери, ІТ-спеціалісти тощо.
Серед мандрівників є чимало таких, хто суміщає тривалі подорожі із віддаленою роботою. Замість тісного офісу вони сидять у бунгало чи на морському узбережжі і верстають сайти, пишуть статті і т.д. Однак тут знадобиться самодисципліна, щоб не завалити проекти і не залишитися без роботи. Адже наглядати за вами немає кому, а існує велика спокуса поплавати у морі чи піти на прогулянку. Тим не менш, є люди, які успішно суміщають роботу і подорожі. Кілька днів на тиждень вони працюють, інший час присвячують екскурсіям і походам. Або ж працюють півдня, іншу половину використовують для розваг.

2. Власні проекти.
Аналогічно, як можна працювати на когось через інтернет, можна працювати і на себе: проводити вебінари і онлайн-консультації, займатися репетиторством або ж налаштувати свій інтернет-бізнес. Серед відомих українських мандрівників та інтернет-підприємців — Марія Солодар родом із Черкас та Орест Зуб зі Львова.

Орест Зуб веде власний сайт, присвячений подорожам, а також навчає охочих, як заробляти через інтернет. 

3. Заробіток на самих подорожах.
Можна продавати статті та фотографії із подорожей у туристичні сайти, журнали, як вітчизняні, так і зарубіжні. На останніх заплатять більше, але треба писати англійською чи іншою іноземною мовою.
Для фотографів чудовий варіант — продавати свої фотографії через фотостоки. В Індії я познайомилася з англійкою Енн, яка так і робила і вже більше року жила в екзотичній країні.


Чимало людей працюють віддалено і живуть в екзотичних країнах чи постійно подорожують. Серед них - англійка Енн.

Також можна вести свій блог, сайт чи ютуб-канал, присвячений подорожам. Якщо він стане достатньо популярним, ви зможете заробляти на переглядах, показуючи рекламу чи за допомогою інших партнерських програм.


Звісно, можна сказати, що все це надто складно і навіть нереально. Але якщо є бажання, знайдеться енергія й рішучість, а згодом — і можливість.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую