ye-logo.v1.2

Христина Соловій зізналася, кому належить її серце

Культура 17717
Христина Соловій виступила у Хмельницькому уже вдруге
Христина Соловій виступила у Хмельницькому уже вдруге. Фото: автора

Про це співачка розповіла перед концертом у Хмельницькому.

Принцеса лемків Христина Соловій – учасниця проекту «Голос країни», яка своїм шармом та щирістю вразила Святослава Вакарчука та підкорила всю Україну, – завітала до Хмельницького із великим сольним концертом у рамках всеукраїнського туру «Жива Вода 2017».

Примітно, що минулого року з цим альбомом співачка дебютувала саме у Хмельницькому – на сцені обласної філармонії. А цього разу Христина Соловій виступила у театрі імені Старицького і представила все найкраще, що відбулося у її творчості за останні два роки.

«Мені приємно бути тут вдруге, адже саме у Хмельницькому відбувся перший сольний концерт у моєму житті. Спочатку було дуже ніяково, я соромилася... Але тоді Хмельницький мене дуже тепло прийняв і залишив найприємніші враження» – поділилася Христина.


Христина Соловій у Хмельницькому. Тиха вода YeUa

Дебютний альбом Христини Соловій майже повністю складається з лемківських пісень у сучасному аранжуванні з поп-роком, блюзом та джазом, і лише декілька – авторські.

«В альбомі "Жива вода" був дуже маленький відсоток моїх пісень, а в майбутньому альбомі все буде навпаки. В основному пісні будуть мої, але я не збираюся відходити від народної тематики. Це будуть найособливіші речі, і робота над ними вже йде. Перша ластівка – "Хто, як не ти"» – поділилася співачка.

Навіть у авторських піснях Христина старається дотримуватися української народної тематики.

Христина Соловій розповіла і про роботу зі Святославом Вакарчуком, який є продюсером двох її альбомів.

«Я роблю те, що відчуваю і Святослав просто мені в цьому допомагає. Він дає мені волю. Зазвичай я роблю аранжування пісень сама, лише на фінальному етапі запрошую Святослава. Але є такі моменти, коли навіть ми разом не можемо зрушити з місця. Наприклад, є одна пісня, яку я виконую на концертах, але не записую, бо вже три роки не можу знайти для неї правильного аранжування» – поділилася Христина.

На концерті у Хмельницькому прозвучало багато нових пісень.

Окрім композицій з «Живої води», співачка виконала декілька народних пісень, а також шість авторських з нового альбому, який вийде восени. Серед них – «Хто, як не ти?» і «Весна».

«У мене є пісня про весну, якою я закликаю в усі міста тепло, квіти і красу. Але у вашому місті закликати весну немає потреби, тут все і так дуже гарно, тож нею можна лише насолоджуватися» – сказала співачка.


Христина Соловій у Хмельницькому. Весна YeUa

На запитання про те, чи планує брати участь у «Євробаченні», Христина відповіла, що цей конкурс дуже політизований.

«Я вважаю, що стосунку до музичного мистецтва у цьому конкурсі не надто багато, тому найближчим часом у моїх планах такого немає. Але я не можу сказати, що цього ніколи не станеться – різне буває. Якщо я відчую потребу своєї аудиторії і української аудиторії загалом, то все можливо» – поділилася Христина Соловій.

Співачка каже, що гастролі – найкращий спосіб подорожувати Україною і познайомитися зі своєю аудиторією.

Про особисте життя Христина воліє не говорити. І чи є принц у «Принцеси лемків», так і залишилося таємницею.

«Моє серце зайняте музикою, емоціями, враженнями, людьми... І я думаю, так буде завжди» – відповіла Христина.


Христина Соловій у Хмельницькому. Янчик YeUa

Наостанок співачка побажала хмельничанам «нарешті зібрати всі свої плани, задуми, і почати їх здійснювати. Тому що весна – це найкращий час для того, щоб почати працювати».

 

Коли Христина заспівала першу написану нею пісню, «Тримай», глядачі запалили ліхтарики.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую