ye-logo.v1.2

Хмельницький активіст, якого підозрюють у вимаганні, просить прокуратуру повернути йому мобільний телефон

Суспільство 1822
Анатолію Кравцю не віддають мобільний телефон
Анатолію Кравцю не віддають мобільний телефон. Фото: з архіву

Телефон разом із документами та іншими речами вилучили правоохоронці під час затримання.

Із заявою до прокуратури Хмельницької області звернувся заступник голови ГО “Хмельницький майдан” Анатолій Кравець. Активіст вимагає відкрити кримінальне провадження проти слідчої, яка веде його справу. У березні активіста разом із Григорієм Дерев'янчуком правоохоронці затримали на одержані хабара. Тоді у підозрюваних вилучили телефон, гроші, документи та інше.

Згодом до суду звернулась слідча, яка займається справою активістів, із клопотанням накласти арешт на вилучене майно. Суддя Хмельницького міськрайонного суду Світлана Дручкова задовольнила його частково і відмовила лише у накладанні арешту на мобільний телефон, який вилучили в Анатолія Кравця.

“Анатолій Кравець заперечував проти задоволення клопотання щодо накладення арешту на мобільний телефон, вказав, що телефон належить його цивільній дружині. Це підтверджують надані ним документи. Суд відмовив у задоволенні клопотання у цій частині, - йдеться в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду від 6 квітня.

Як повідомив сайту “Є” Анатолій Кравець, слідча відмовилась повертати йому мобільний, аргументувала тим, що він проходить у справі, як речовий доказ. Тому 26 квітня він звернувся із заявою до прокуратури області.

“Прошу відкрити кримінальне провадження та притягнути до відповідальності слідчу спеціальної поліції Баштанюк О.В., яка умисно не виконує ухвалу Хмельницького міськрайонного суду винесену 6 квітня 2017 року слідчим суддею Світланою Дручковою, а саме в частині: “Відмовити у задоволенні клопотання про накладення арешту на мобільний телефон. Слідча відмовляє в повернені телефону мотивуючи це тим, що це речовий доказ ”, - йдеться у заяві Анатолія Кравця.

Також у заяві вказано, що своїми діями слідча вчинила злочин, бо не виконала рішення суду, зловживала владою та службовим становищем.

Читайте також: Сто тисяч гривень або СІЗО: підозрювані у вимаганні кажуть, "хлопці з СБУ і прокуратури готові їх замурувати"
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую