ye-logo.v1.2

Будівельні війни: комунальники знесли паркан навколо будівництва на набережній у Хмельницькому

Суспільство 4234
Паркан біля набережної  знесли
Паркан біля набережної знесли . Фото: автора

Огорожа зачепила частину землі загального користування.

 У Хмельницькому на вулиці Кам’янецькій сьогодні, 5 травня, комунальники разом із «свободівцями» демонтували паркан навколо будівельного майданчику поблизу Південного Бугу. Подивитися і «допомогти» знести конструкцію прийшли депутати міської ради, заступник міського голови, керівники управлінь від провладної партії.

«З одного місця на метрів 15, з іншого - на 30, забираємо з міської землі незаконну огорожу. Відбулося самозахоплення міської землі, ми все повертаємо. Паркан ми не заберемо, залишимо, ми не знаємо, чиє це майно», - пояснив начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

Огорожу пліч-о-пліч ламали комунальники і депутати 

Представники влади кажуть, забудовник відмовився сам зносити огорожу, тому довелося її демонтувати. Таку акцію «прикрасили» єдиним прапором «Свободи». Крім комунальників, зносили огорожу двоє молодих хлопців у балаклавах і депутати. Процес знімали на відео і фотографували. За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, ця ділянка була орендована приватним малим підприємством “Фінмаркет” для будівництва торгово-розважального центру. А паркан, який «виріс» тут, зачепив частину землі загального користування.

Двоє молодиків прийшли в балаклавах

«За договором благоустрою, частина землі відводилася для облаштування торгово-розважального центру. Договір був на один рік, зараз план забудовника змінився. Ми хочемо, щоб він користувався лише власною земельною ділянкою, яка в нього в оренді, а не ділянкою загального користування. 10-15 метрів від сторони набережної – земля належить міській раді», - сказав Володимир Гончарук.

Він уточнив, що на засіданні виконкому було скасовано містобудівні умови та обмеження забудови цієї земельної ділянки по вул. Кам'янецькій, 2а. Адже забудовник збирався звести там 27-поверховий будинок.

Один із чоловіків тримав партійний прапор

«Це будівництво з кількома знаками питання. Але ми не дискутуємо щодо самого будівництва. Ми хочемо, щоб забудовник користувався власною орендованою земельною ділянкою, а не землею міської ради. В них є чинна декларація на початок будівництва, але вона, власне, говорить, що вони хочуть забудувати майже 100 відсотків орендованої ділянки. Я не знаю, як це можливо», - зауважив заступник міського голови.

Дехто просто спостерігав, як зносили паркан

Поки знищували огорожу, представники забудовника на території ділянки лише спостерігали, робітники забирали свої пожитки. Самого власника – бізнесмена Сергія Пенкаля - під час демонтажу не було. Сайту «Є» він пояснив, що має всі дозволи і документи на початок будівництва.

Демонтували огорожу через те, що вона "залізла" на землю загального користування

«Огорожа була, бо там відкриті колектори. Ми навіть писали листи у 2016 році в управління благоустрою, що можна забрати паркан, але при тому міська рада має взяти на себе відповідальність за них, - зауважив Сергій Пенкаль. – На будівництво усі документи і дозволи в мене є, але в нашій державі це нікого не цікавить. Я виступав на виконкомі, надав усі документи. Я чи не єдиний у Хмельницькому, в кого є дозвіл на початок будівництва».

На місце події хтось викликав поліцейських, які почали з’ясовувати законність знесення паркану.

 Представники влади кажуть, забудовник огорожу посунути "не хотів"

Як зносили паркан можна було побачити в прямому ефірі на сторінці сайту "Є" в "Фейсбуці":

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую