ye-logo.v1.2

У хмельницькому громадському транспорті продаватимуть квитки по-новому

Суспільство 5184
Скоріше за все валідатори в хмельнциьких тролейбусах запрацюють не раніше червня
Скоріше за все валідатори в хмельнциьких тролейбусах запрацюють не раніше червня. Фото: автора

Вступив у дію закон про впровадження автоматизованих систем оплати проїзду в міському громадському транспорті - електронний квиток.

Цей закон був прийнятий в січні цього року, а набрав чинності з 7 травня. Відтепер у громадському транспорті має з’явитися електронний квиток - проїзний документ установленої форми, що після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду надає право пасажирові на проїзд.

У Хмельницькому до нововведень підготувалися заздалегідь. Наприкінці минулого року закупили 85 валідаторів для комунального транспорту, на які витратили більше мільйона гривень. Утім, до кінця травня навряд чи «Електротранс» перейде на електронні квитки.

«Потрібно, що виконавчий комітет Хмельницької міської ради затвердив відповідне положення, - каже директор Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук. – Як тільки таке рішення приймуть на виконкомі, то ми одразу запустимо систему в дію. Хоча зазначу, що вже з цього тижня починаємо тестування системи».

Що ж зміниться, коли кондуктори отримають валідатори? «Кожен пасажир отримувати квиток, на якому буде вказана дата та час продажу, - пояснює Віктор Анатолійович. – Пільговики також отримуватимуть пільговий квиток, пред’явивши своє посвідчення. Можливо, видаватимемо квитки й тим, хто має проїзні. Хочемо внести у положення й такий пункт, що кондуктор матиме право видавати звичайний квиток, якщо валідатор зламається».

Положення про впровадження електронних квитків у Хмельницькому ще не оприлюднили на сайті міської ради. Коли ж воно з’явиться, то виконавчий комітет має його розглянути та затвердити не раніше, ніж через 20 днів. І лише тоді валідатори офіційно запрацюють. Поки що лише на комунальному транспорті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую