ye-logo.v1.2

Зазирнути у майбутнє: на Хмельниччині визначають перспективи розвитку до 2030 року

Суспільство 1862
Більше 120 людей працюватимуть над актуалізацією Стратегії
Більше 120 людей працюватимуть над актуалізацією Стратегії. Фото: автора

Спеціальна робоча група з’ясовуватиме, на що скеровувати кошти, і в якому напрямку рухатися.

Представники влади, підприємці та громадськість збираються переглянути Стратегію регіонального розвитку Хмельницької області на 2011-2020 роки та визначити перспективи до 2030 року. Сьогодні, 11 травня, відбулося засідання круглого столу з актуалізації цього документу.

За словами голови облдержадміністрації, стратегію регіонального розвитку не потрібно переглядати з кожними внутрішніми змінами, однак, з періоду її прийняття у 2011 році, відбулося багато перетворень в цілому в країні, що вплинуло на напрями розвитку Хмельниччини.

«Враховуючи сучасні виклики, особливо агресію Російської Федерації, яка була основним торгово-економічним партнером, та проведення структурних реформ у різних галузях, стратегія потребує актуалізації і визначення векторів на наступні роки», - зазначив голова ОДА Олександр Корнійчук.Загалом, як відзначили учасники круглого столу, Стратегія регіонального розвитку на 2011-2020 роки, розрахована на три етапи реалізації, наразі повністю не виконана. 

У стратегічному плануванні збираються використати цілі сталого розвитку

«Враховуючи впровадження реформ у різних галузях, у тому числі децентралізацію, стратегія потребує перегляду. Ми зібралися, щоб намітити подальші вектори розвитку регіону. Особливо це стосується створених територіальних громад», - зауважив Юрій Гриневич, директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації.

Над стратегією працюють представники влади, підприємці, науковці

У 2015 році в ООН визначили 17 цілей глобального сталого розвитку. Вони можуть бути покладені в розробку програм і проектів на Хмельниччині. Це зокрема, якісна освіта, здоровий спосіб життя, відновлювальна енергія, гендерна рівність, боротьба зі зміною клімату тощо.

«Фінансову підтримку від ЄС та програми розвитку ООН отримали 141 проект на Хмельниччині. Проект працює з 2007 року. Його мета – сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні», - пояснив координатор обласного підрозділу впровадження спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» В’ячеслав Третяк.

Такі цілі візьмуть до уваги під час роботи

Працюватимуть над Стратегією регіонального розвитку Хмельницької області майже 130 осіб. Це депутати, представники структурних підрозділів обласної і районних держадміністрацій, навчальних закладів, підприємці і громадськість. Свої пропозиції також можна буде залишити на сайті ОДА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую