ye-logo.v1.2

Міжнародний конкурс віолончелістів у Хмельницькому відкривали грандіозним концертом зіркового журі

Культура 2807
Рафаель Піду зіграв на інструменті відомого майстра 17 століття
Рафаель Піду зіграв на інструменті відомого майстра 17 століття. Фото: автора

Участь у конкурсі беруть 40 музикантів із 10 країн світу.

Учора, 11 травня, у Хмельницькому стартував міжнародний конкурс «ProArt-2017». До обласного центру приїхали юні віолончелісти з України, Швейцарії, Франції, Німеччини, Китаю, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії і Казахстану. Загалом 40 учасників віком від 12 до 23 років.

У перший конкурсний день прослуховували молодшу групу учасників. Майстерність юних віолончелістів оцюнювало журі, у складі Рафаеля Піду (Франція), Дениса Северина (Швейцарія), Катажини Полонек (Польща), Ібінг Шу (Китай) і Артема Полуденного (Україна).

Уже ввечері, на святковому гала-концерті, нагородили лауреатів конкурсу. Також, у супроводі Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії виступили члени зіркового журі.

«Допомогли організувати цей конкурс чимало людей. Рівень наших амбіцій і наших можливостей не завжди збігається, але знайшлися містяни і, навіть, європейці, які погодилися бути співорганізаторами конкурсу на такому рівні», - зазначає директор обласної філармонії Олександр Драган.

Головну премію у молодшій групі здобув Центц Тобіас з Німеччини

Переможці, крім звання лауреата, отримали ще й грошові премії у розмірі від 10 до 30 тисяч гривень. У молодшій групі учасників головну премію здобув Центц Тобіас із Німеччини.

Гала-концерт відбувся у супроводі оркестру

Друга премія дісталася Мікаелю Караханяну з Вірменії. Хлопчику всього 12 років, але він серйозно займається музикою уже більше шести років. Розповідає, що народився у сім'ї музиканта і вокалістки.

Мікаель приїхав з Вірменії

«Я до вас приїхав з Вірменії. Денис Северин – організатор конкурсу, він у нас проводив майстер-клас, я брав у ньому участь. Дениса вразила моя гра, тому запросив сюди приїхати. З самого дитинства захотів грати на віолончелі, бачив, як грає мій батько. У майбутньому обов’язково стану віолончелістом», - зазначає Мікаель.

Флавія брала участь у багатьох конкурсах

Третю премію отримала Софія-Іоанна Бландо з Румунії. ЇЇ вона розділила із львів'янкою Флавією Рашвал. Флавія розповідає, що у майбутньому хоче продовжувати займатися музикою.

На сцені виступили Денис Северин та Катажина Полонек

«Мені 14 років. На віолончелі я граю вже 9 років. Цей конкурс - мотивація рости і розвиватися далі, набувати досвіду. Конкурентів я своїх чула, тих, які виступали після мене, бо до того не рекомендують слухати інших. Я вже була учасницею багатьох академій та фестивалів закордоном», - ділиться Флавія.

Конкурс триватиме ще три дні. Хмельничан та поціновувачі музичного мистецтва запрошують на прослуховування учасників фестивалю до обласної філармонії.
 


У Хмельницькому виступив французький... YeUa

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую