ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрилась оригінальна виставка з драконом, двірниками і дверима

Культура 2122
Виставка відкрилась 11 травня
Виставка відкрилась 11 травня. Фото: автора

Проект об’єднав зовсім різні, на перший погляд, роботи.

 У Хмельницькому 11 травня відкрився фото-ляльковий проект «Місто». У музеї історії міста Хмельницького в експозиції представлено понад 30 світлин старовинних будівель міста, автори яких – хмельничани Сергій Аніськов та Олена Лаптєва. Поруч зі світлинами - живописні роботи і пап’є-маше Олександра Шведа. Разом вони створюють ефект живого давнього Проскурова.

Проект об’єднав, на перший погляд, роботи у різних техніках, жанрах і стилях. Легко впізнати єврейські мотиви, польські та українські. Музейники кажуть, саме з єднання різних культур і склалася культура міста Хмельницького. Саме в нашому місті є будинок з драконами, смарагдовий острів, старовинні двері в єврейських будиночках.

Представлені роботи різні за стилем і жанрами

Як розповів Сергій Аніськов, не всі світлини вдалося зробити легко. Навіть було небезпечно, до прикладу, у водонапірній вежі. Особливе місце серед фотографій займають двері. Автори навіть подумують втілити в життя ідею про проект «Двері».

Цікаво вписуються в експозицію справжні двері зі звалища

«Я виступаю за те, щоб у школах нашого міста вивчали його історію. Щоб знали її і цінували. Про деякі об’єкти я сам дізнався багато цікавого. Головний меседж виставки – любити місто Хмельницький», - сказав Сергій Аніськов.

Автори сфотографували дракона на вулиці

Поруч з фотографіями в експозиції «Місто» представлено 36 робіт пап’є-маше хмельничанина Олександра Шведа. Це здебільшого фігурки людей, які автор змалював із реального життя. Тут і двірники, і офіціанти, священик і навіть депутат. Щоб зробити одну таку «ляльку» Олександрові потрібно близько місяця.

На одну ляльку Олександрові Шведу треба близько місяця

Крім них, митець створює дивовижні маски. Вони доповнюють виставку, тому фотографії міста наче наповнюються життям.

Фігурки неначе гуляють весілля, але... без нареченої

На Проскурів з його "мешканцями" можна подивитися у музеї історії міста Хмельницького, що на вулиці Проскурівській, 30.

На відкриття виставки завітало чимало дітей

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую