ye-logo.v1.2

Фарби проти сірості. У Хмельницькому створюють кольоровий Стоунхендж

Суспільство 4673
Сірі бетонні сваї перетворилися на яскраві стовпчики
Сірі бетонні сваї перетворилися на яскраві стовпчики. Фото: vk.com/proskuriv_stone_garden

Активісти розмальовують сваї закинутого будівництва біля речового ринку.

Proskuriv Stone Garden або «Хмельницький Стоунхедж» - некомерційний мистецький проект у Хмельницькому. Група однодумців вирішала перетворити закинуте будівництво біля ТЦ “Європа” на місце для відпочинку та цікавих фотосесій. Для цього вони почали розфарбовувати у яскраві кольори бетонні сваї, що вбиті тут ще у 1980-х роках.

“Якщо коротко — дістала сірість, війна і совок в головах людей. Взяв фарбу і почав розфарбовувати”, - так пояснює своє бажання перетворити сірі сваї на витвори мистецтва автор проекту Микола Журавльов. Йому допомагають друзі.


Робота над проектом у розпалі.

Проект повністю некомерційний, його організатори витратили на фарбу вже декілька тисяч гривень. Вони закликають усіх, хто хоче допомогти коштами, фарбами чи долучитися до роботи, звертатися до них. Зв’язатися із організаторами, отримати детальну інформацію про проект та побачити більше фотографій можна тут.


Ось так тепер виглядають колись сірі бетонні стовпи. Однак пофарбовані ще не всі.

Уже пофарбовано близько чверті усіх опор. Після завершення цієї роботи хлопці та дівчата планують приступити до облаштування благоустрою території, а також закріпити існування Хмельницького Стоунхенджа на офіційному рівні. На їхню думку, тут можна влаштовувати концерти та літературні читання просто неба, фотосесії та медитації, а також просто відпочивати.

Ось Хмельницький Стоунхедж на карті:



 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую