ye-logo.v1.2

В обласному музеї експозицію «Цвіт» закривали перфоменсом

Культура 2259
Гліб Франко у музеї малював картини
Гліб Франко у музеї малював картини. Фото: автора

Автор експозиції Гліб Франко показав, як працює над написанням картин.

Сьогодні, 13 травня, в Хмельницькому обласному художньому музеї перфомативно закривали експозицію хмельничанина Гліба Франко "Цвіт". Автор продемонстрував, як, приблизно, працює над своїми картинами. Експозицію урочисто представили ще 14 квітня.

««Цвіт» - це роботи із проекту, з серії кактусів, але є й інші рослини. Ідея зародилась досить давно, і реалізовуватись почала з маленької картинки. Потім мені став цікавим сам процесс появи цвіту. Я більше спостерігав, ніж придумувавав. Перші кактуси мали таку дросить складну форму, хоча й були мінімалістичними. У останніх з’являється цвіт», - розповідає Гліб Франко.

За його словами, коли споглядав за цвітінням, а потім малював, то відбувалось своєрідне перетікання форми. Каже що завжди це асоціювалось з людьми, емоційним станом, оточенням.

«Я сам хмельничанин, - розповідає Гліб, - навчався в Києві, якийсь час викладав. Я сам реставратор. У цій сфері отримав грант на навчання у Польщі. Але там я зрозумів, що це не моє».

На картинах зображені кактуси

В рідному місті це перша персональна виставка автора. Не одноразово Гліб Франко брав участь у групових виставках, як в Україні, так і закордоном.

Експозицію представили ще в середині квітня

Сьогодні ж, вирішив неординарно закрити «Цвіт». Перед початком перфоменсу, живописець зізнався, що не знаю, що малюватиме. Ідеї мали з’явитись в процесі роботи.

У експозиції близько 30 картин


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую