ye-logo.v1.2

У Старокостянтинівському районі фермер поверне державі 30 гектарів землі

Суспільство 1550
Розмір плати за користування землею був занижижений
Розмір плати за користування землею був занижижений. Фото: www.biznews.com.ua

Вартість ділянки - більше 1 мільйона гривень.

Прокуратура виявила порушення вимог законодавства при використанні сільськогосподарських угідь на території Пеньковецької сільської ради Старокостянтинівського району. Як повідомляють у прес-службі прокуратури області, ще у 2007 році між Старокостянтинівською РДА та фермерським господарством укладено договір оренди 30 гектарів землі сільськогосподарського призначення.

“Передача земельних ділянок у користування відбулась з порушенням вимог законів України «Про оренду землі», «Про оцінку земель» та «Про землеустрій». Укладення угоди відбувалось без обов’язкового затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, яка повинна бути підставою для визначення плати за землю, а ставка орендної плати становила менше розміру орендної плати”, - додають у прокуратурі.

За таких обставин розмір плати за користування землею є значно заниженим. Тому прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір оренди землі недійсним. Суд позов задовольнив і земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 30 гектарів вартістю більше 1 мільйона гривень підлягає поверненню у державну власність.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую