ye-logo.v1.2

Псевдополіцейського, який ошукав мешканців Хмельницької та Вінницької областей, можуть ув’язнити на три роки

Кримінал 1797
Шахрая можуть ув
Шахрая можуть ув'язнити на три роки. Фото: hromadskeradio.org

Тільки в Дунаєвецькому районі чоловік обдурив трьох жінок.

У секторі комунікації обласної поліції повідомили, що 35-річний зловмисник діяв за стандартною шахрайською схемою: телефонував до потерпілих і повідомляв, що їхні близькі родичі скоїли те чи інше правопорушення, а за звільнення від кримінальної відповідальності вимагав доволі значні суми в гривнях та іноземній валюті.

Там також зазначили, що підозрюваний – уродженець міста Бар Вінницької області, але останнім часом проживає в Одесі. Раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, проте зараз кримінальні провадження по вчинених ним шахрайствах перебувають на розгляді у декількох районних судах Хмельницької області, а також у Ладижинському міському суді Вінницької області.

У поліції повідомили, що тільки в Дунаєвецькому районі шахрай ошукав трьох жінок. Щоправда, вчиненню третього шахрайства завадив свідомий таксист.

«Першою жертвою зловмисника в районі стала 43-річна жителька села Заставля. Близько пів на четверту ночі шахрай зателефонував до потерпілої і видав себе за її сина та повідомив, що його затримали поліцейські за вчинення серйозної ДТП. Переконавшись, що жінка сприйняла цю інформацію як правдиву, він нібито передав слухавку правоохоронцю, а сам, змінивши голос, сказав, що за звільнення сина потрібно заплатити. Схвильована жінка погодилась та через півгодини вже передала 13 тисяч гривень та 500 доларів США таксисту, який приїхав на замовлення зловмисника.

За аналогічною схемою цей самий шахрай ошукав ще й 77-річну пенсіонерку з Дунаєвець, яка втратила 7 тисяч гривень. А от у третьому випадку вчиненню шахрайства завадив свідомий таксист. Коли серед ночі він отримав від 41-річної жительки райцентру тисячу доларів США, а замовник наказав везти гроші в місто Бар Вінницької області, чоловік зрозумів, що це ошуканство, і поїхав прямо у відділ поліції та повернув потерпілій усі гроші» – йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці продовжують встановлювати усі епізоди злочинної діяльності шахрая. І найбільша відповідальність, яка йому може загрожувати згідно ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк до трьох років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую