ye-logo.v1.2

Хмельницький з новим рекордом: майже 300 студентів у вишиванках прийшли на перегляд фільму просто неба

Суспільство 4354
Хмельницькі студенти встановили новий рекорд
Хмельницькі студенти встановили новий рекорд. Фото: автора

Ініціювала та організувала захід студентська рада ХНУ.

Учора, 18 травня, на стадіоні Хмельницького Національного університету (далі ХНУ), з нагоди відзначення Дня вишиванки просто неба показали фільм «Гіркі жнива». Разом з тим, встановили новий рекорд України - найчисельніший перегляд фільму під відкритим небом у вишиванках. Ініціатором та організатором заходу стала студентська рада ХНУ.

“Вирішили у Хмельницькому започаткувати проект “Вуличний кінотеатр”, і, сьогодні це перегляд фільму “Гіркі жнива”. Фільм обирали студентським голосуванням. В ньому є емоції, і історія, і почуття. На жаль, він російською, бо у вільному доступі фільму немає рідною мовою. Сподіваюся, глядачі нас зрозуміють. Також хочемо встановити рекорд України в категорії “Масові заходи”, а саме - найчисельніший перегляд фільму під відкритим небом у вишиванках”, - розповідає голова студентської ради ХНУ Анастасія Козак.

За її словами, для рекорду, достатньо і двох осіб, які прийдуть на фільм у вишиванках. Та в організаторів серйозніші цілі, тому очікували на кілька сотень осіб у народний сорочках.

Студенти роздавали порядкові номери для тих, хто прийшов у вишиванці

“На перегляд прийшли хмельничани і без вишиванок, але вони не увійдуть до фіксованої цифри, яка буде записана у нашому дипломі про реєстрацію рекорду. Оргкомітет опрацює кількість присутніх і роздасть порядкові номери. О 21.00 годині нам повідомлять результат, оголосимо рекорд і розпочнемо перегляд”, - зазначає Анастасія.

На перегляд фільму приходили і без вишиванки

Офіційно фіксувати рекорд приїхав представник Національного проекту “Книга рекордів України” Олександр Шустерук. За його словами, місто Хмельницький дуже активне, і лише минулого року побило чотири рекорди України.

Анастасія Козак розповіла, як збираються зафіксувати рекорд

“Вперше в нашій державі виник задум зібрати велику кількість осіб у вишиванках на перегляд фільму. Результат буде залежати від бажання всіх охочих прийти на фільм і у народному вбрані. Підтасування неможливе. Рекорд чесний і незалежний. Торік у вашому місці фіксував 4 рекорди”, - додає Олександр Шустерук.

Приходили на стадіон із каріматами та ковдрами

Рекорд таки побили. На перегляд фільму “Гіркі жнива” прийшло 292 особи. Усе зафіксували офіційно. Чекатимемо наступних ініціатив хмельничан.

Оргкомітет збирав кошти на благодійність

Глядачі залюбки робили селфі на стадіоні


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую