ye-logo.v1.2

На Хмельниччині зафіксували масове отруєння корів

Кримінал 5604
У Віньковцях, за попередньою інформацією, хтось отруїв 94 корови
У Віньковцях, за попередньою інформацією, хтось отруїв 94 корови. Фото: agronews.ge

Власник підприємства, на якому це сталося, вважає, що їх навмисно потруїли.

Масова загибель великої рогатої худоби сталася на підприємстві «Агропрогрес В», що в Віньківцях. Там, за оприлюдненими прес-служби обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України, загинули 75 голів худоби.

«Їх вже більше, - констатує власник підприємства Василь Чорний. – Сьогодні вночі загинули ще п’ять. Всього - 94 корови, нетелі та телиці. Для нас це трагедія. Бо це вбивство корів».

Чому Василь Васильович називає загибель тварин вбивством? «Вже є лабораторні дослідження, - пояснює він. – Їх знищили отрутою, який давно вже ніхто не використовує. І це не те, що якийсь дядько купив в аптеці. Його насипали по всій ямі, яка не охоронялася, щоб загинуло все стадо.

За даними ДСНС, за результатами аналізу лабораторії м. Хмельницький причиною загибелі ВРХ стало отруєння фосфідом цинку, який виявлено у шлунках тварин. Такої речовиною труять гризунів.

«Могло загинути все стадо, яке налічує до 500 голів, - каже Василь Чорний. – Можливо, це все конкуренти, які хотіли знищити все поголів’я».

Правоохоронці ж відкрили кримінальне провадження за статтею 251 «Порушення ветеринарних правил». «Призначені різні експертизи, а тому, коли будуть усі результати, справу можуть перекваліфікувати за іншою статтею Кримінального кодексу України», - повідомила речник обласного управління Національної поліції Інна Глега.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую