ye-logo.v1.2

У Хмельницькому судитимуть лікаря, якого затримали на одержанні хабара

Кримінал 2018
Фото: khmel.gp.gov.ua

Лікар вимагав гроші за встановлення групи інвалідності.

Ще у лютому правоохоронці викрили лікаря ортопеда-травматолога однієї із поліклінік міста Хмельницького на одержанні неправомірної вигоди. У прокуратурі області кажуть, що обвинувальний акт у його справі направлено до суду.

“Лікар був членом лікувально-консультативної комісії міської поліклініки. Медичний працівник вимагав та одержав від мешканки обласного центру неправомірну вигоду в сумі 7000 гривень за надання направлення на проходження медико-соціальної експертної комісії для встановлення групи інвалідності. Під час одержання обумовленої суми хабара зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано” - додають у прокуратурі області.

Наразі обвинувальний акт за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України, направлено до суду. Лікаря відсторонили від займаної посади.

Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую