ye-logo.v1.2

Учасниками фестивалю “Острів семи скарбів” у Кам’янці-Подільському стали 72 іноземці з різних країн

Культура 2368
Запальний танок від польських друзів
Запальний танок від польських друзів. Фото: автора

Вони вже представили глядачам колоритні національні костюми та виконали по декілька творчих номерів

 Упродовж трьох днів у Кам’янці-Подільському відбуватиметься Міжнародний фестиваль національних культур “Острів семи скарбів”.

Більше половини його учасників – представники інших країн: ансамбль пісні і танцю з міста Заверче (Польща), капела народної музики відділу Делтува Укмергеського центру культури (Литва) та фольклорний ансамбль “Дукати” із Сербії. Україну представляють два колективи з Кам’янця-Подільського.

В рамках фестивалю, який проводиться уже ввосьме, творчі колективи ознайомлять публіку з національною культурою, традиціями та творчістю своїх країн. Під час відкриття “Острову семи скарбів”, яке відбулося 19 травня на міській водоймі, учасники представили глядачам колоритні національні костюми та виконали по декілька творчих номерів. Дехто в подарунок для кам’янчан виконав навіть українську пісню.

Зустріли зарубіжних гостей кам'янчани з короваєм

“Серед репертуару, який ми привезли сьогодні з собою – пісня “Чорна я си чорна”. Нам було дуже складно вивчити текст вашою мовою, але як вийшло - оцінювати вам”, - розповідає керівник капели народної музики з Литви Казімірас П’єстінєс.

Чи не всі учасники фестивалю активно роблять світлини на згадку

Попри те, що більшість учасників вперше і в місті, і в Україні, гості люб’язно фотографуються та спілкуються з мешканцями. “Нам надзвичайно комфортно у вас, дуже гарне місто, прекрасна фортеця. Сподіваюсь, що ми усім складом, а це двадцять дев’ять осіб обов’язково приїдемо наступного року знову на фестиваль. Все просто чудово”, - ділиться враженнями очільник фольклорного ансамблю з Сербії Бобо Вранєш.

Хлопці з Польщі відпочивають перед виходом на сцену

Завтра, 20 травня, учасники фестивалю презентують на головній площі Старого міста творчу програму та представлять фольклорне дійство, які дадуть змогу детальніше ознайомитися з історією та творчістю країн-учасниць “Острову семи скарбів”. Під майже аналогічним гаслом “Кам’янець – острів скарбів” у місті над Смотричем офіційно святкуватимуть і День міста.

Музики з Литви веселили публіку запальними піснями

Кам'янчани із задоволенням спостерігали за фольклорними танцями гостей

Нагадаємо, сьогодні на флешмоб до Дня Міста вийшло більше 300 кам’янецьких школярів і стартував фестиваль повітроплавання.


Ірина КУЗНЄЦОВА

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую