ye-logo.v1.2

Понад тисячу хмельничани пройшли містом у марші за сімейні цінності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Суспільство 10228
Колону супроводжували поліцейські
Колону супроводжували поліцейські. Фото: автора

З жовто-блакитними кульками, плакатами і парасольками християни різних конфесій пройшли від костелу, що на Проспекті Миру до майданчику біля кінотеатру Шевченка.

Вже вдруге у Хмельницькому, за ініціативи Духовної ради міста проходить марш за сімейні цінності. Цього року він мав назву «Чоловіком та Жінкою створив їх». Організатори кажуть, цим самим намагаються донести людям, що «сім’я – це Богом створений союз чоловіка та жінки, який є найважливішою інституцією суспільства і церкви».

В області ж до тижня сім’ї долучилося близько 30 населених пунктів.

У Хмельницькому навіть дощ не став на заваді проведенню маршу. Сотні сімей від бабусів і дідусів, до малюків йшли колоною від Костелу Христа Царя Всесвіту, що на Проспекті Миру, вниз по вулиці Бандери, через центр міста до майданчику до кінотеатру Шевченка. Учасники ходи несли транспаранти з написами «Міцна сім’я – міцна держава», «Через сім’ю нас все більше і більше», «Чоловік та дружина – це майбутнє України» та інші.

«Ідея маршу – об’єднати усіх, кому не байдужа сім’я, її цінності. Сім’я – як створена Богом спільнота, як джерело суспільної сили. Саме таку сім’ю, якою її задумав Бог, де є батько і мама і діти. Усі християнські конфесії об’єдналися у цьому бажанні, щоб і надалі у нас, в Україні такі сім’ї зміцнювалися, а їх кількість зростала – зазначив представник оргкомітету, пастор Валерій Хома.

Учасники маршу тримали в руках транспоранти з гаслами пр сім'ю

За словами заступника голови Духовної ради, єпископа Ростислава Мураха, марш став об’єднавчим заходом для усіх конфесій і спільноти міста загалом, адже саме після подібного маршу минулого року й розпочала свою роботу Духовна рада у Хмельницькому.

Розпочали ходу від костелу парафії Христа Царя Всесвіту, що на Проспекті Миру

«Єдність серед служителів різних конфесій передається усім прихожанам і врешті благотворно впливає на атмосферу нашого міста. Тому такі марші дуже важливі й для міста в цілому, адже міцна сім’я – це запорука успішного і міста і держави», – зазначив Ростислав Мурах. 

Під час святкової програми діти маювали сім'ї, як вони їх бачать

На концертну програму прийшли і діти, і люди старшого віку...

  

...ле навіть дощ не налякав родини, які брали учсть у ході

Сотні хмельничан прийшли засвідчити, що сім'я для них - це більше, аніж просто слова

Військові капелани кажуть, хлопці на передовій саме за сім"ї та дітей воюють

«Коли ми, на війні, запитуємо хлопців: за що ви воюєте? Вони відповідають: за те, щоб війна не прийшла до мене в місто, а в сім’ї щоб був мир. В Святому Письмі написано, що немає більшої любові, ніж хто покладе своє життя за ближнього. Хлопці на Сході кладуть свої життя. І це є великий подвиг!» – зазначив військовий капелан Андрій Дурдас.

В області до тижня сім’ї долучилося близько 30 населених пунктів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую