ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Реал-Фарма»: коли трибуни з самого початку скандують «Молодці!» (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3533

Хмельницька команда в 32 турі чемпіонату України серед команд другої ліги створила міні-сенсацію.

На СК «Поділля» відбувся поєдинок чергового туру першості України з футболу серед команд другої ліги. В гості до хмельничан, які посідали передостаннє 16 місце, завітав «Реал-Фарма» з Одеси – клуб, який перебуває на четвертому місці та має шанси на підвищення в класі.

Вже після гри президент одеситів Микола Лиховидов заявив: «Поділля» сьогодні було на голову сильнішим». Хоча початок матчу, все таки, був за «Реал-Фармою».

Одесити з перших секунд пішли в атаку, сподіваючись забити швидкий гол, подавши тричі поспіль з кутового прапорця. Та навіть двічі пробивали по воротах. Щоправда, одного разу повз них, іншого – Богдан Савчук був на місці.

А ось хмельничани свій перший «стандарт» одразу втілили в гол. На 5 хвилині Олександр Музичук з кутового подав на Олександра Чернецького і той ударом головою відкрив рахунок у матчі. Трибуни СК «Поділля» «завелися»: «Мо-ло-дці!». Ще через хвилин сім рахунок мав ставати 2:0. Алішер Якубов вискочив на голкіпера гостей, обіграв його, а ось у порожні ворота не влучив. Вболівальники, які були на матчі, «гнали» хмельничан вперед. А тому й не дивно, що «Поділля» мало ще не один момент. Та удари були всі поруч зі стійкою, але аж ніяк не у сітку воріт.

Два капітани - Алішер Якубов (ліворуч) та Дмитро Бабенцов, не раз грали один проти іншого.

Емоційне святкування голу Олександа Чернецького.

Олександр Музичук, мабуть, краший гравцеь матчу "Поділля" - "Реал-Фарма".

І все таки господарі забили вдруге. На 34 хвилині Андрій Джурко віддав пас на Музичука і той, прибравши захисника, пробив у дальній від голкіпера кут. «Гол!», - вибухнули трибуни, а потім знову: «Мо-ло-дці». Далі… ще цікавіше. На 37 хвилині голкіпер «Поділля» Богдан Савчук вибив м’яч від власного штрафного майданчика вперед. Та так, що вивів майже віч на віч Музичка з голкіпером «Реал-Фарми». Олександр довго не думав, а пробив в один дотик – перекинув м’яч через Анатолія Георгіцу й рахунок став 3:0.Вже після гри Музичук зізнався, що давно не забивав два голи. «Ой, вже важко згадати, коли таке було. Мабуть, коли грав у Молдові», - сказав Олександр.

Андрій Ліповуз (у білому) часто вигравав верхові дуелі в одеситів.

Хмельничани, виграючи в "Реал-Фарми", намагалися збільшити свою перевагу в рахунку.

Другий тайм був не таким щедрим на голи. Точніше, їх взагалі не було. Хоча моменти виникали. «Реал-Фарма» всіма силами йшов вперед, намагаючись врятуватися від поразки. «Поділля» ж не відсиджувалося в захисті, а також атакувало. І могло лише збільшити свою перевагу. До прикладу, на 63 хвилині Олексій Колесников мав чудову нагоду забити, але пробив прямісінько в руки голкіперу. А згодом і одесити ледь не забили, але хмельничан після удару головою Павла Новицького врятувала стійка.

Олексій Колесников навіть намагався забити, пробиваючи через себе. Не вийшло.

Андрій Джурко відзначився гольовим пасом у матчі проти клубу з Одеси.

Міг збільшити перевагу і Ян Морговський, але він примудрився з метрів десяти не влучити у ворота. Та найреальніша нагода забити четвертий гол була вже на 93 хвилині, коли Алішер Якубов заробив пенальті. Він же і пробив… голкіпер врятував одеситів, а Ян Морговський, який був першим на добиванні, не забив. Утім, це вже було неважливим. Адже одразу пролунав фінальний свисток, який зафіксував перемогу господарів з рахунком 3:0.

Алішер Якубов не забив. Але головне, що "Поділля" перемогло.

Голкіпер Богдан Савчук зміг зберегти ворота "Поділля" на "замку".

«Думаю, задоволення отримали всі. У нас був серйозний суперник, - після матчу заявив наставник «Поділля» Аркадій Баталов. – Що я можу сказати… Хлопці молодці, я дуже задоволений командою. Нарешті вони трохи повірили в себе. Молодці».

Завдяки цій перемозі «Поділля» вже не 16-те, а 14-те в турнірній таблиці з 22 очками. Свій наступний матч хмельничани проведуть у Новій Каховці 27 травня проти «Енергії», яка посідає 8 місце. Ну, а 2 червня команда зіграє останній матч у чемпіонаті – в Хмельницькому проти «Іллічівця-2» з Маріуполя.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую