ye-logo.v1.2

У День Героїв у Хмельницькому відкрили меморіальні дошки двом загиблим воїнам АТО

Суспільство 5145
Урочисто відкрили меморіальну дошку Анатолію йог о мати і маленький син
Урочисто відкрили меморіальну дошку Анатолію йог о мати і маленький син. Фото: автора

Встановили пам’ятні знаки на фасадах навчальних закладів.

 У Хмельницькому сьогодні, 23 травня, у День Героїв урочисто відкрили меморіальні дошки двом полеглим учасникам АТО – Анатолію Якушку та Володимирові Величку.

Хмельничанину, бійцю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Анатолієві Якушкові встановили пам’ятну дошку на фасаді НВК №2, де він навчався. 

«Анатолія Якушка я знаю змалечку. Ми разом зростали. Він був мужньою, хороброю людиною, на яку можна покластися. Одного дня він зателефонував мені, сказав, що не може стояти осторонь, і пішов до війська. Пишався, що став на захист Батьківщини. Анатолій залишиться для нас прикладом мужності, героїзму і відваги», - сказав його побратим Владислав Щавінський.

Прийшли вшанувати військового рідні, друзі і представники влади

Урочисто відкрили меморіальну дошку Анатолію його мати і маленький син. Вшанували пам'ять бійця школярі, представники влади та рідні. Анатолій Якушко посмертно нагороджений орденом «За мужність», та отримав звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».

Учні прийшли з квітами і свічками

«В цей день ми згадуємо всіх українських героїв, які в різні роки боронили українську землю, віддаючи за неї життя. Про таких сучасних героїв, як Анатолій, ми знаємо вже з особистих знайомств. Це ті молоді хлопці, які боронять кожного з нас, дають можливість вдягнути вишиванку, навчатись, працювати. Ми повинні розуміти, що пам'ять - це не просто приємне слово, це те, чим ми повинні жити. Коли учень чи вчитель щоранку буде приходити до школи, подивиться на цю меморіальну дошку і має зрозуміти, що він має можливість навчатися, рости, працювати саме завдяки таким справжнім українським героям. Маємо пам'ятати, що живемо завдяки їм», - сказав міський голова Олександр Симчишин.

Анатолій загинув на Луганщині

Бійцю Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», спецпідрозділу «Дніпро-1» Володимиру Величкові відкрили меморіальний знак на фасаді школи-інтернату №2. Він загинув 12 серпня 2014 року. Автобус з бійцями потрапив у засідку на блокпосту під Донецьком. У чоловіка залишилось 4 сини.

 Володимир Величко – один з перших Героїв, які загинули за Україну. Фото: прес-служби міської ради

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую