ye-logo.v1.2

День Героїв у Хмельницькому відзначили піснями з гуртом «Тінь Сонця»

Культура 4466
Музикантів кликали на біс двічі
Музикантів кликали на біс двічі. Фото: автора

Святковий концерт відбувся біля кінотеатру імені Шевченка.

У Хмельницькому до Дня Героїв відбувся концерт за участі бардів Ігоря Білого і Христини Панасюк, а також фолк-метал-гурту з Києва «Тінь Сонця». Та про них трохи згодом.

День Героїв, який святкують 23 травня, не є офіційним державним святом. Його святкування постановив Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів у 1941 році. І свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі вбили Євгена Коновальця. Також було обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола Міхновський і Симон Петлюра.

У Хмельницькому День Героїв відзначають лише другий рік, але у міській раді кажуть, що тепер будуть робити це постійно.

 

 

Хмельницький бард Ігор Білий нещодавно повернувся зі сходу, тому на концерті усі пісні присвятив бійцям АТО.

«На мою думку День Героїв – це свято, яке має стояти поряд із Днем Незалежності . Тому що Дня Незалежності ніколи б не було, якби не було тих людей, яких ми можемо бачити з вами на банерах (І. Мазепа, Б. Хмельницький, Т. Шевченко, І. Богун, І. Франко, П. Конашевич-Сагайдачний, С. Бандера, Є. Коновалець, С. Петлюра, Герої Крут, В. Стус та ін. – авт.), і тих тих людей, які з 2014 року боронять нашу державу під час російсько-української війни», – зазначив мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Він також додав, що День Героїв це свято не плачу і трагедії, а свято величі духу тих людей, які готові до самопожертви на благо української нації. І вчора, 23 травня, цих героїв славили у піснях два барди з Хмельницького й Рівного, і гурт «Тінь Сонця».

Христина Панасюк спершу виступила сольно, а пізніше, разом з гуртом «Тінь Сонця», виконала їх нову пісню «Останні ночі без тебе».

Лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк постійно звертався до хмельничан закликаючи пам’ятати Героїв, завдяки яким Україна стала незалежною, і деякі пісні виконав з присвятою: Героям Крут – «Ніколи не плач», на честь Євгена Коновальця – «Зродились ми великої години» і «Козача могила», також «Меч Арея» та багато інших. Щоправда одну пісню, «По вранішній зорі», все ж виконав для «красивих подільських дівчат».

Концерт до Дня Героїв відбувся на сцені біля кінотеатру імені Шевченка.

Особливої уваги заслуговує клавішник і бандурист гурту «Тінь Сонця» – хмельничанин Олег Слободян. Рок-пісні у його виконанні звучать так само гармонійно, як ніби замість бандури хлопець грає на електрогітарі.


Тінь Сонця - Місяцю мій (Хмельницький 23.05.2017) YeUa


«Тінь Сонця» у Хмельницькому (23.05.2017) YeUa

Хмельничани кілька разів кликали «Тінь Сонця» на біс. Першого разу гурт заспівав «Останні ночі…» з Христиною Панасюк, а другого – Гімн України. Та відпускати музикантів ніхто так просто не збирався, і вони ще довго фотографувалися і роздавали автографи.

 

У Хмельницькому музиканти гурту виходили на біс двічі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую