ye-logo.v1.2

Із конкурсами, парадом та подарунками: як у Хмельницькому святкуватимуть Велодень

Суспільство 1717
Велодень відбудеться у найближчу неділю
Велодень відбудеться у найближчу неділю. Фото: автора

Організатори очікують більше 1 тисячі учасників.

У неділю, 28 травня, хмельничан на роверах і без них, запрошують взяти участь у традиційному Велодні. Минулого року задекларували понад 800 велосипедистів, цьогоріч організатори очікують ще більше 1 тисячі учасників. 

«Очікуємо близько 1000 велосипедистів, може трохи більше, все залежатиме від погоди, - розповідає голова ГО “Критична маса” Сергій Петрович. - Ми запланували багато конкурсів, будуть традиційні для велосипедистів і для тих, хто його немає. Хочемо залучити зовсім маленьких діток, по 2-3 рочки, до участі в конкурсах. Після успіху на минулорічному святі, знову запланували перегони матусів із візочками».

За його словами, о 12.00 годині усі велосипедисти збираються на майданчику біля кінотеатру Шевченка. Планують трохи поспілкуватись і, сформувавши колону, поїхати парадом по місту.

«Дистанція невелика, рівнинна – 7-8 кілометрів. Діти можуть їхати у супроводі батьків. Парад завершиться у парку ім.М.Чекмана, біля сцени літнього кінотеатру. Там десь о 13.30 годині почнеться конкурсна програма, розіграш призів, традиційна лотерея, яку проводимо не один рік. Буде багато цінних подарунків» - додає велоактивіст.

Сергій Петрович стверджує, що Велодень – це загальне свято для велосипедистів. Вони збираються разом, їдуть містом і показують владі, що їх дійсно дуже багато і потрібна розвинена велоінфраструктура.

Маршрут параду: кінотеатр Шевченка (старт) - вулиця Проскурівська - Старокостянтинівське шосе – вулиця Зарічанська – вулиця Степана Бандери - вулиця Кам’янецька – вулиця Проскурівського Підпілля - парк імені Михайла Чекмана (сцена літнього кінотеатру). Колону супроводжуватиме поліція. Окрім того в заїзді братимуть участь представники Червоного Хреста, які за потреби надаватимуть першу допомогу. Участь дітей до 14 років — у супроводі батьків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую