ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»

25 Травня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6793
Соковита, ніжна, м'яка капуста, просочена густим, ароматним сирним соусом – це неймовірна смакота!
Соковита, ніжна, м'яка капуста, просочена густим, ароматним сирним соусом – це неймовірна смакота! Фото: автора

Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!

Вперше, коли я натрапила на рецепт «капусти з сиром» у мене виникло логічне питання: «Хіба ж так роблять?». Проте все, що нетрадиційне, викликає у мене непереборне бажання його спробувати і, я не заспокоюся, поки врешті-решт не приготую таку «дивину». От не подумала б, що це буде ТАК смачно! Я і всю рідню навчила, вони від цього рецепта просто у захваті! Рецепт дозволяє експериментувати і це добре. Головні інгредієнти цієї страви – це молода капустка, копченина та плавлений сир. Якщо приготувати страву тільки з них, то вже вийде дуже смачний «економ-варіант». Решта інгредієнтів – приємне, але не найнеобхідніше доповнення.

Інгредієнти:                     

Середня головка молодої капусти,

250 г плавленого м'якого сиру (сир беру саме в «коробочці», типу «Янтар»;; плавлені сирки не годяться, на жаль, не завжди «плавляться»),

3-4 зубки часнику,

100-150 г балику або грудинки копченої із м'ясним прошарком,

250 г свинини,

200 г шампіньйонів,

1 цибулина,

1 морквина,

зелень кропу та петрушки,

0,5 склянки сметани,

сіль, перець, мускатний горіх.

Приготування:

Спочатку нарізати соломкою балик (чи грудинку) й підсмажити її на середньому вогні. Потім додати кубики свинини й готувати все разом до золотавої скоринки.

Перекласти м’ясо з копчениною в широку миску. На сухій сковорідці підсмажити скибочки шампіньйонів. Відправити їх також у миску.

Потім нашаткувати тонко капусту. Теж відправити у миску до «дружньої компанії».

Часник подрібнити й обсмажити на олії 2-3 хвилини, додати подрібнену півкільцями цибулю та нарізану кружальцями моркву. Спасерувати все разом до напівготовності. Посолити, поперчити, за бажанням додати дрібку цукру та мускатний горіх.

Викласти засмажку поверх капусти.

Ретельно все вимішати. Якщо потрібно підсолити й доперчити. Покласти плавлений сир.

Влити сметану й додати подрібнену зелень і знову ретельно перемішати. Перекласти все у каструлю з товстим дном.

Тушкувати на маленькому вогні до готовності. Для краси можна посипати капустку сухою паприкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соковита, ніжна, м'яка капуста, просочена густим, ароматним сирним соусом – це неймовірна смакота! Ще один важливий бонус – це те, що молода капуста готується швидко й катування ароматами для ваших близьких не буде тривати цілу вічністьwink

капуста, молода капуста, страви з капусти, капуста, тушкована капуста, м`ясо та субпродукти, овочі, овочеві страви, гриби, страви з грибами, шампіньйони, сирний соус,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую