ye-logo.v1.2

Вручили премію Кривенка «За поступ у журналістиці» у 2017 році

Суспільство 1502
Роман Вінтонів - лауреат премії Кривенка За поступ у журналістиці у 2017 році
Роман Вінтонів - лауреат премії Кривенка За поступ у журналістиці у 2017 році. Фото: lvivmediaforum.com

У Львові завершився п’ять медіафорум - одна з найбільших подій у галузі медіа в Центрально-Східній Європі.

І саме на «Lviv Media Forum» відбулось вручення премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Цьогоріч «Капітула Поступу» присудила нагороду журналісту, автору і ведучому проекту «Майкл Щур», колишньому стажеру хмельницької медіа-корпорції «Є» Роману Вінтоніву.

«Наш сьогоднішній лауреат показав, що може бути серйозним і відповідальнішим за багатьох із нас, - слова Отара Довженка, викладача Школи журналістики УКУ, наводить прес-служба медіафоруму. - При цьому не втрачаючи ані грама свого унікального почуття гумору. Нашому суспільству зараз не бракує розчарування і дуже бракує довіри. Іронія може бути гемоглобіном, який доносить важливу інформацію до тих закутків суспільства, які не хочуть чути нічого іншого. Тому «за поступ у журналістиці» в цьому випадку означає ще й «за просування серйозної журналістики на територію, окуповану розвагами».

Премію «За поступ у журналістиці» заснувала «Капітула Поступу». До неї входять друзі і колеги відомого журналіста і редактора Олександра Кривенка, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року.

Роман Вінтонів, якому в цьому році виповнилося 35 років, ще будучи студентом факультету журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка в 2002 році проходив стажування в медіа-корпорації «Є». «Щороку я десь проходив практику. Після 1-го курсу я практикувався у нашій районній газеті, написав три «дежурних» замітки, на другий рік я поїхав у Хмельницький в газету «Є» (це була перша серйозна практика)», - в одному з інтерв’ю згадував Роман.

А після отримання Премії Кривенка-2017 Роман Вінтонів заявив: «Якщо говорити про журналістів, то основне — це працювати з фактами. Я розумію, що ця премія — за «Майкла Щура», але «Майкл Щур» — це колектив людей. Ми у колективі дуже ретельно ставимось до фактів, і що ще більш важливо — ми боремось із стереотипами, навіть із своїми власними. Життя не чорно-біле, а стереотипи роблять його таким, це — лише частинка правди».

Нагадаємо, в попередні роки премію «За поступ у журналістиці» отримували Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова, Костянтин Усов, Олекса Шалайський, Крістіна Бердинських, Левко Стек та Наталія Седлецька.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую