ye-logo.v1.2

На Хмельниччині із червня шукатимуть поля, де незаконно вирощують нарковмісні рослини

Суспільство 1367
На Хмельниччині стартує операція "Мак"
На Хмельниччині стартує операція "Мак". Фото: zdolbunivcity.net

Операція “Мак” триватиме майже до кінця вересня.

На території держави та в Хмельницькій області зокрема почалась комплексна оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Мак». У Нацполіції області повідомляють, що практичний етап, протяжністю у 4 місяці, триватиме з 1 червня по 28 вересня. Мета цієї операції — виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

“Що стосується відповідальності, то згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років”, - додають правоохоронці.

Нагадаємо, що посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

Поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження наркотичних рослин до управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за телефонами (0382) 69-24-75, 69-23-87 та 102 або ж звертатися до найближчих відділів та відділень поліції. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую