ye-logo.v1.2

Підсумки фестивалю «Rock&Buh»: чим не задоволені у міській раді

Культура 8670
Наступного року фестивалити будемо три дні.
Наступного року фестивалити будемо три дні. . Фото: автора

Перший музичний фестиваль у Хмельницькому «Rock&Buh», який тривав упродовж 26-27 травня, планували проводити один раз на два роки, як і усі інші міські фестивалі.

Але він перевершив усі сподівання, і міська влада вирішила, що буде він не лише щорічним, а й триватиме довше.

«На моїй пам’яті це мабуть наймасовіший фестиваль у Хмельницькому. В принципі, усі завдання, які ми ставили на рок-фест для себе, досягнули . Фестиваль планували робити раз на два роки, але після п’ятниці вирішили, що він буде одним з тих, які ми будемо проводити щороку. Тобто на наступний рік, кінець травня, два, а можливо і три дні, тому що ми теж такий варіант зараз розглядаємо, рок-фест буде однозначно», – розповів міський голова Олександр Симчишин.

Він також зазначив, що близько 300 тисяч гривень, які виділили на проведення рок-фестивалю, повністю себе виправдали. Вони пішли на гонорари, сцену, яку привезли із Вінниці, і на технічне оснащення. Спонсорські внески теж були, але вимірювалися не лише грошима: частина закладів харчування безкоштовно поселяли і годували учасників фестивалю, надавали інші послуги, наприклад , електропостачання.

Щодо безпеки на території проведення «Rock&Buh FESTy», загалом усе було спокійно. Але патрульні зареєстрували дві бійки, двох водіїв затримали за водіння у нетверезому стані і склали п’ять протоколів за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях.

Алкоголь, до речі, продавали безпосередньо на території фестивалю. І міській владі, як головному організатору заходу, це не дуже сподобалося.

«До усіх наших заходів ми ставимо вимогу відсутності алкоголіних напоїв, чудово розуміючи, що недалеко є магазини і люди спокійно ті напої куплять і будуть розпивати. За фуд-зону у нас відповідали приватні підприємці і вони трохи не дотрималися того, що планували: було кілька точок, де продавали алкоголь , ми їх бачили, але по ходу фестивалю не коригували. Та на наступні рази ми ці речі обов'язково врахуємо. Той, хто захоче, він собі десь і знайде, але на території фестивалю ні медовухи, ні вина, ні пива бути не повинно», – зазначив Олександр Симчишин.

Читайте також: Рок-н-рол, шкільні банти і таранька: чим здивував перший день «Rock&Buh FESTу» в Хмельницькому

За словами начальника управління культури і туризму міської ради Артема Ромасюкова, якщо фестиваль все ж зроблять триденним, то кількість і географія учасників збільшиться.

«Зважаючи на те, що «Rock&Buh FEST» ми проводили вперше, віддали перевагу гуртам із Хмельницького. Але якщо наступного року ми змінемо формат, то у перший день фестивалю будуть виступати місцеві гурти, на другий – з Хмельницької області, ну а третій, можливо якісь кращі гурти з інших областей. Бо я знаю, що цього року була одна команда з Чернівців, яка готова була безкоштовно приїхати, жити в наметі, але виступити на «Rock&Buh FESTі», – поділився Артем Євгенович.

У міській раді також зазначили, що безкоштовний вхід на фестиваль і можливість виступити і презентувати себе невідомим гуртам, так і залишаться основними родзинками «Rock&Buh FESTу».

Читайте також: «Rock&Buh FEST» у Хмельницькому стартував так, що його захотіли проводити щороку

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую