ye-logo.v1.2

Радянський символ у центрі Хмельницького замінять на мурал

Культура 4981
Замість серпа і молота на житловому будинку по вул. Гагаріна, 20 з
Замість серпа і молота на житловому будинку по вул. Гагаріна, 20 з'явиться мурал. Фото: автора

Щоправда з малюнком поки не визначилися.

«У Хмельницькому декомунізація відбувалася за тим механізмом, який давав Інститут національної пам’яті. І ми, власне, перейменували уже всі вулиці, демонтували два останні пам’ятники… Залишилося лише кілька малюнків з радянською символікою, але вони підпадають під проект "Мальоване місто"», – розповів міський голова Олександр Симчишин.

Він також зазначив, що загалом на декомунізацію витратили більше 60 тисяч гривень. Усі гроші пішли на заміну табличок з назвами вулиць, бо все інше, зі слів мера, не передбачає державного фінансуваня.

Що ж стосується радянських символів на будинках, то начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков розповів, що таких в основному два: на вулицях Грушевського і Гагаріна.

«На Грушевського є будинок, де зображені зірки і надпис, але там мурал не зробиш. А от стіна житлового будинку навпроти філармонії, з серпом і молотом, під проект "Мальоване місто" якраз підпадає», – зазначив Артем Євгенович.

Загалом, у рамках цього проекту, мурали мають з’явитися на п’ятьох будинках Хмельницького.  І з міського бюджету навіть виділили 250 тисяч гривень на підготовчі роботи.

«Роботи з утеплення торцевих стін на цих будинках уже розпочалися. Сподіваємося, що до першого серпня ми їх закінчимо. Але проект буде завершено лише тоді, коли на них з’являться малюнки. Покищо, наскільки мені відомо,  з ескізами визначились не по всіх об’єктах», – розповів начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Нагадаємо, що мешканці міста ще можуть долучитися до визначення малюнків, які будуть створені у рамках цього проекту. Пропозиції зображень з поміткою «Мальоване місто» можна надсилати на електронну адресу управління культури і туризму: [email protected].

Начальник управління Артем Ромасюков також зазначив, що такі пропозиції завжди будуть слушними, адже стріт-арт проект розрахований не на один чи два роки, а на чотири-п’ять.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую