ye-logo.v1.2

З початку року на Хмельниччину ввезли майже 500 вживаних автомобілів з-закордону

Економіка 2427
Нові акцизи дають можливість ввозити автомобілі з-за кордону значно дешевше
Нові акцизи дають можливість ввозити автомобілі з-за кордону значно дешевше. Фото: vestnik.in.ua

Подоляни активно користуються податковими пільгами.

 Мешканці Хмельниччини стали більше ввозити вживаних автомобілів з-за кордону. Як повідомляють фіскали, подоляни активно використовують законодавчий механізм ввезення іноземних авто.

За інформацією Хмельницької митниці ДФС, у 2017 році збільшилась кількість охочих придбати іноземне авто із застосуванням преференції, передбаченої законом. За чотири місяці поточного року таким законодавчим механізмом скористалися 473 особи.

Як нагадують у фіскальній службі, у серпні минулого року було запроваджено суттєво менші ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що використовувалися. Пільгові ставки акцизного податку запроваджено тимчасово до 31 грудня 2018 року.

Згідно закону, щоб скористатись цими пільгами легковий автомобіль не повинен мати походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України, або ввозитись з території такої держави-окупанта. Також транспортний засіб має бути вироблений після 1 січня 2010 року та повинен ввозитися на митну територію України для власного використання або на користь інших осіб.

«Слід відмітити, що зменшення ставок акцизного збору дозволило скоротити загальну суму податків, які стягуються при ввезенні легкових автомобілів на митну територію України, приблизно вдвічі. Доволі значна кількість громадян цим скористалася», - додають у фіскальній службі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую