ye-logo.v1.2

Хмельницькі активісти, яких підозрюють у вимаганні, постануть перед судом

Кримінал 1393
Активістів судитимуть найближчим часом
Активістів судитимуть найближчим часом. Фото: з архіву

Активістам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Наприкінці березня у Хмельницькому правоохоронці затримали двох громадських активістів, яких підозрюють у вимаганні. Як повідомляють у прокуратурі області, у кримінальному провадженні прокуратура області затвердила обвинувальний акт, який направила для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

“У березні цього року викрито громадських активістів, які вимагали кошти у мешканця міста Хмельницького. Задокументовано факт вимагання членом громадської організації «Хмельницький майдан» та так званим представником територіальної громади м. Хмельницький в одного із керівників комунальних підприємств області грошових коштів в сумі 600 доларів США. Під час одержання коштів осіб викрито «на гарячому» та затримано”, - додають упрокуратурі.

Згодом затриманим оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. За клопотанням сторони обвинувачення суд обом підозрюваним обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 100 тисяч гривень, якою вони скористались.

Активісти заплатили по 100 тисяч гривень застави

Наразі у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою області затверджено обвинувальний акт, який для розгляду направлено до Хмельницького міськрайонного суду. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую