ye-logo.v1.2

Щоб вміли домовлятися: хмельницький підприємець власним коштом видав «Словник простих слів»

Суспільство 4629
Підприємець видав словник за власні кошти
Підприємець видав словник за власні кошти. Фото: автора

Примірники наразі роздає безкоштовно всім охочим, планує передати у школи і бібліотеки.

 У Хмельницькому вийшов друком «Словник простих слів». Видав особливий тлумачний словник місцевий підприємець Віктор Вікарчук власним коштом. Уже надруковано 3 тисячі примірників, однак видавець каже, що буде більше.

Як пояснив Віктор Вікарчук, «Словник простих слів» є унікальним довідником, де розміщені слова, які передають повноту мови у лаконічній формі. Він ілюстрований, містить близько 300 слів та розрахований на широке коло читачів: учнів і студентів, загалом тих, хто в повсякденному житті послуговується українською мовою. Підприємець запевняє, що досягнути порозуміння під час спілкування можна, лише якщо мовлення просте і зрозуміле іншій людині.

«Я не філолог, але знаю, що люди повинні вміти домовлятися. Найбільша проблема, це те, що в нас різне тлумачення слів. Я зробив словник за свої кошти, і хочу, щоб люди ним користувалися, щоб видозмінити українське суспільство на більш розумніше і згурнованіше. Я нічого не придумав, взяв те, що є, і адаптував до України», - говорить Віктор Вікарчук.

Віктор Вікарчук особисто роздавав словник всім охочим

Презентували видання викладачам і студентам Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Педагоги кажуть, довідкової літератури з української мови є дуже багато, але ця книга суттєво відрізняється.

«Здається, слова прості, і тут доступно і гарно все описано, як їх використовувати. Сьогодні важлива комунікація, і саме завдяки цим простим словам вона можлива. У нас готують філолога, і приємно, що саме тут презентують цю книгу, адже вчителі і є тими першими агентами, хто піде до учнів доносити слова», - каже ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор Інна Шоробура.

Ілюстрував книгу місцевий художник

Над тлумачним словником працювала робоча група, долучилися і фахівці з гуманітарно-педагогічної академії. Примірники наразі роздають безкоштовно всім охочим, їх планують передати у школи і бібліотеки. За словами Віктора Вікарчука, словник презентуватимуть у кожній області України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую