ye-logo.v1.2

У Хмельницькому судитимуть квартирних злодіїв, серед яких неповнолітній

Кримінал 1647
Зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі
Зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Фото: 5min.by

У області вони вчинили крадіжки на суму близько мільйона гривень.

Троє членів організованої злочинної групи, які вчинили низку крадіжок на території Хмельницького та області, постануть перед судом. Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Володимир Зварич.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловіки вчинили 25 крадіжок на загальну суму близько мільйона гривень.

«Організатор злочинного угрупування, будучи раніше судимим за майнові злочини, після звільнення із місць позбавлення волі продовжив неправомірні дії. З метою отримання стабільних незаконних прибутків, він разом зі своїм товаришем, який також притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, розпочали злочинну діяльність, до якої залучили неповнолітнього» – повідомили у прокуратурі.

Там також зазначили, що зловмисники ретельно готувалися до квартирних крадіжок.

«Учасники групи встановлювали біля дверей помешкання «маячки», за допомогою яких визначали, кого із власників житла тривалий час немає вдома. Переконавшись, що господарі відсутні, віджимали металопластикові вікна і потрапляли до квартир та будинків потерпілих. Звідти вони зухвало викрадали золоті прикраси, побутову техніку, особисті речі та навіть алкогольні напої, а потім вивозили на заздалегідь підготовленому автомобілі» – йдеться у повідомленні.

Злочинну групу затримали у лютому цього року під час чергової крадіжки у Хмельницькому. Тоді підозрюваним обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою. Наразі ж обвинувальний акт за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою) вже направили до Хмельницького міськрайонного суду. І тепер зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую