ye-logo.v1.2

Екзотичне задоволення. У Хмельничанина вдома живуть павуки

Суспільство 3381
За словами Олександра, ці павуки не отруйні для людини, але становлять небезпеку для інших домашніх улюбленців
За словами Олександра, ці павуки не отруйні для людини, але становлять небезпеку для інших домашніх улюбленців. Фото: автора

Якщо для одних людей павуки, особливо великі і волохаті, – це огидні істоти, для інших – милі домашні улюбленці.

Серед поціновувачів екзотичних тварин – хмельничанин Олександр Навроцький, який близько двох років тримає вдома трьох павуків розміром з долоню.

«Павуки – це ідеальні домашні улюбленці. Доглядати за ними не складно, годувати треба рідко, а живуть вони довго, деякі до 30 років», – розмірковує Олександр.

Він змалечку любив тварин і доглядав за ними. Якось підібрав пташеня ластівки, що випало із гнізда, і виходив його. Іншого разу врятував синичку від замерзання, і та довго мешкала в оселі. Крім традиційних хом'яків, котів і папуг він тримав вужів, ящірок, їжака, крабів, богомолів, розводив прісноводних та навіть морських креветок. Зараз у нього є акваріумні рибки та кішка. Та найекзотичніші представники домашнього зоокуточка – три павуки-птахоїди: піщаний, земляний та деревний. У кожного із них свої звички та помешкання.

«Кожен живе в окремому маленькому тераріумі (разом павуків не можна тримати, вони переб'ють один одного), і в кожного свій «інтер'єр». У піщаного павука сухий клімат, багато соломи, на якій він сплів кубло, земляний – ховається під каменем чи шматком дерева, а у деревного – найвищий тераріум, і він сплів павутину на висоті, – розповідає хлопець. – Павуки можуть втекти, а тому тераріуми закриваються сіткою з вентиляцією».

За його словами, ці павуки не отруйні для людини, але становлять небезпеку для інших домашніх улюбленців. Кіт чи собака можуть померти від укусу, а тому його кицька Мопся тримається подалі від величезних членистоногих.
«Але все одно не бажано, щоб вони кусали людину, тому слід бути з ними обережними. Крім того, павуки випускають волосинки (такий у них природний захист від нападників), які потрапляють в очі і спричиняють неприємні відчуття», – каже Олександр Навроцький.

У догляді птахоїди невибагливі. Годувати їх можна раз на тиждень, а то й рідше. У корм йдуть мадагаскарські таргани, яких Олександр спеціально вирощує для цих цілей, опариші, спіймані мухи та інші комахи. За запевненням хлопця, можна на півроку поїхати кудись, а улюбленців залишити вдома, і вони виживуть. Головне, щоб в поїлці була вода.

Павуки мало рухаються, а тому витрачають мало енергії і можуть довго прожити без їжі.

Купити домашніх павуків можна в інтернет-магазинах, ціна стартує від сотні гривень, а бувають й такі цінні і рідкісні, що коштують по декілька тисяч доларів. Цікаво, що тваринка приїде до вас у посилці і залишиться неушкодженою. Бувають дуже різні види павуки, яких можна тримати вдома. А деякі з них, можуть досягати розміру людської голови.
Рідні та гості по-різному ставляться до таких екзотичних улюбленців Олександра Навроцького. Хтось боїться їх, інші з цікавістю заглядають у тераріуми. А для особливо сміливих Олександр дістає їх назовні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую