ye-logo.v1.2

Перед Хмельницькою облдержадміністрацією люди лягали на бруківку (ВІДЕО)

Суспільство 3877

На майдані Незалежності пройшла Всеукраїнська акція «Година смерті».

Хмельницький долучився до пацієнтської акції «Година смерті» на підтримку медичної реформи в Україні. Її учасники звернулися до парламентарів із вимогою підтримати медичну реформу та проголосувати пакет законопроектів, поданий Урядом.

«Ті кошти, які нині виділяють на медицину, не є дієвими, - стверджує голова правління обласного відділення «Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ/СНІД» Сніжана Стрілець. – Ми сплачуємо податки, а потім, потрапляючи в лікарню, все одно маємо сплачувати за все. Навіщо люди платять двічі? Ми вимагаємо підтримати медичну реформу, щоб лікарні, отримуючи наші податки, могли самі розпоряджатися цими коштами. І, щоб людина, яка прийшла до лікарні, могла отримати належну допомогу, а не платити лікарям хабарі. Кошти є, але куди вони йдуть? Ми кричимо до депутатів, щоб вони прийняли ті законопроекти по медичній реформі».

«Сьогодні ми «прив’язані» до певного лікаря та лікарні. За умови реформування, кожний медзаклад та лікар будуть конкурувати за пацієнта. І тоді все буде по-іншому. Лікарі будуть зацікавлені змінюватися, навчатися. Зараз є багато таких, які просто ходять на роботу», - каже Вікторія Потічко, голова правління ГО «Щасливе материнство».


Під час акції деякі учасники лягали на бруківку, а їх силуети обводили крейдою. Таким чином активісти звертали увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей. Активісти впевнені, що реформа медицини може зупинити ці смерті. Потрібно лише, що Верховна Рада прийняла пакет законопроектів по медичній реформі.

Свої вимоги у вигляді звернення вони передали в Хмельницьку облдержадміністрацію, сподіваючись, що голова ОДА Олександр Корнійчук передасть їх парламентарям.

Учасники акції лягали на бруківку, обмальовуючи силуети людини.

А тим часом, як передає «Укрінформ», голова ВРУ Андрій Парубій припустив, що парламент цього тижня може розглянути законопроекти щодо медичної реформи у першому читанні. «Ми тільки чекаємо повторного внесення Кабінетом міністрів тих законів (щодо медичної реформи - ред). В той момент, коли вони будуть внесені, ми поставимо їх у порядок денний. Думаю, що цього тижня ми ще будемо мати змогу включити у порядок денний і, можливо, навіть розглянути у першому читанні. Медична реформа є надзвичайно важлива», - сказав Парубій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую