ye-logo.v1.2

Мешканців області закликають бути обережними на воді

Суспільство 1735
Під час відпочинку на воді потрібно бути обережними
Під час відпочинку на воді потрібно бути обережними. Фото: provce.ck.ua

За статистикою щорічно на Хмельниччині на воді гинуть від 50 до 70 людей.

За вікном літо, і тому варто подумати про безпечний відпочинок на воді. У ДСНС області повідомляють, для того щоб уникнути трагедії треба купатись тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Як зазначають статисти, щорічно в області на воді гинуть від 50 до 70 людей.

“Вже з початку цього року на водних об’єктах області загинуло 23 особи (у Ізяславському та Кам’янець-Подільському районах – по 3 особи, по 2 особи в місті Хмельницький, Городоцькому, Летичівському, Полонському та Чемеровецькому районах, по 1 особі в Дунаєвецькому, Волочиському Славутському, Старокостянтинівськоому, Хмельницькому районах  містах Нетішин та Ізяслав). Випадки загибелі повторюються практично в одних і тих же районах та містах і як правило на водоймах, які необладнані для купання”, - повідомляють на сайті Хмельницької ОДА.

Рятувальники радять, як уникнути трагедії на воді:

1. Обладнане місце для купання. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби
2. Суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.
3. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.
4. Уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.
5. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.
6. Утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. На рівнинних річках є багато ям і вирів. Вони підступно зустрічаються біля піщаних кос, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти.
7. Той, хто добре вміє плавати, у першу чергу повинен допомогти тому, хто не вміє, підтримувати його на плаву. Рятувати треба спочатку одного потопаючого, а потім іншого, допомогти вплав одночасно кільком людям неможливо.
8. Основною причиною загибелі людей на воді є страх. У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і з самовпененістю запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Тоді починає зводити ноги і хапає корч. У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую