ye-logo.v1.2

Фахівці лабораторії розповіли, чи безпечно купатись у Південному Бузі

Суспільство 4319
У річці можна не боятися  купатися
У річці можна не боятися купатися. Фото: з архіву

Проби води для дослідження беруть раз на два тижні.

 Річка Південний Буг на території пляжу у Хмельницькому придатна для купання. Такий висновок зробили у державній установі «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Як розповів в.о. директора лабораторного центру Олег Балашов, останні проби води, взяті на дослідження минулого тижня, – відповідають мікробіологічним показникам.

«Результати лабораторних досліджень свідчать про придатність річки Південний Буг на території пляжу (лівий берег) у місті Хмельницькому для всіх видів водокористування населення практично без будь-яких обмежень, у тому числі купання», - розповів Олег Балашов.

Крім того, за його словами, якість води з питних фонтанчиків, розташованих на території міського пляжу, згідно результату дослідження, відповідає гігієнічним вимогам.

З початком купального сезону, з 1 червня, «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» запроваджує постійний лабораторний моніторинг пляжів області. Проби води беруть раз на два тижні.

Нагадаємо, не всі пляжі області готові до літнього сезону.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую