ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відомий український письменник презентує шпигунський трилер про Харків

Культура 2259
 До Хмельницького приїде Олександр Ірванець
До Хмельницького приїде Олександр Ірванець. Фото: ua.112.ua

Свій новий роман привезе Олександр Ірванець.

Незабаром відбудеться зустріч-презентація з українським письменником та перекладачем Олександром Ірванцем. Нещодавно у нього вийшов роман «Харків 1938», презентації якого вже відбулися у Києві, Харкові, Тернополі, Вінниці та інших містах. А тепер письменник презентує роман і в Хмельницькому.

Центральна сюжетна подія роману «Харків 1938» – це літературний карнавал, коли до тогочасної столиці України з'їжджаються поети, письменники, політичні діячі, націоналісти, шпигуни і навіть терористи.

У романі держава трансформувалась з УНР в УРСР (Українська Робітничо-Селянська Республіка), але не входить у СРСР, а окремо будує свій суспільний лад – націонал-комунізм. Владна партія називається ПУНК – Партія українських націоналістів-комуністів (англійською PUNK), а головний її ідеолог – Микола Хвильовий. Усі живі, а з митців ніхто не репресований.Саме тому роман Олександра Ірванця – про альтернативне минуле Харкова.

Дізнатися більше про цей роман, та й поспілкуватися з живим класиком сучасної української літератури можна буде вже у четвер, 15 червня. Зустріч розпочнеться о 18:30 годині в арт-галереї «MASLO» (вул. Старокостянтинівське шосе, 20/3). Вхід – 40 гривень.

Презентація роману відбудеться в арт-галереї «MASLO». Фото: bit.ua

Довідка: Олександр Ірванець – український письменник і перекладач. Виростав у Рівному. Закінчив 8 класів Рівненської СШ № 18 (1976), Дубенське педагогічне училище (1980) та Літературний інститут імені Горького (Москва, 1989). У 1985 році разом з Юрієм Андруховичем та Віктором Небораком заснував літературне угруповання «Бу-Ба-Бу». З 1993 року постійно мешкає в Ірпені під Києвом. Його твори перекладають англійською, німецькою, французькою, шведською, польською, чеською, білоруською, російською, італійською і хорватською мовами. З початку 2000-х рр. працює у драматургії та прозі. Автор понад двох десятків книг та численних публікацій у часописах і альманахах Європи й Америки. Одружений з художницею Оксаною Цюпою.

Про більше цікавих подій дізнавайтеся у розділі «АФІША» сайту «Є».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую