ye-logo.v1.2

Хмельницька обласна рада продаватиме комунальне майно на електронних аукціонах через «СЕТАМ»

Суспільство 2160
Договір про реалізацію майна через систему СЕТАМ підписали в облраді
Договір про реалізацію майна через систему СЕТАМ підписали в облраді. Фото: автора

Область одна з перших в країні підписала відповідний договір.

 У Хмельницькому сьогодні, 9 червня, під час візиту міністра юстиції Павла Петренка підписали договір про реалізацію майна комунальної власності обласної ради через систему «СЕТАМ».

За словами Петра Петренка, підписання цього договору - черговий крок у рамках децентралізації. Як він відзначив, для області це можливість провадження інноваційних технологій і боротьба з корупційними схемами. Вже за кілька місяців від запровадження торгів чекають результатів.

«Тема комунального майна завжди була закритою і непопулярною для влади, бо стосувалася корупції і приватних інтересів. Вже упродовж трьох років ми працюємо, щоб знищувати ці схеми, коли розкрадали державне майно. Хмельницька облрада є першою, хто прийняв рішення перевести систему продажу комунального майна в максимально прозору інформаційну технологію», - сказав міністр юстиції під час підписання договору з облрадою та адміністрацією.

Обласна рада і адміністрація підписали договір з Міністерством юстиції та ДП "СЕТАМ"

Він уточнив, що тепер те комунальне майно, яке не використовується громадою, а навпаки потребує витрат, може бути реалізоване через електронний майданчик - публічний аукціон, участь у якому може взяти кожен. Від цього виграє підприємці громада і місцевий бюджет.

Як додав голова обласної ради Михайло Загородний, перелік тих об’єктів комунального майна, яке виставлять на СЕТАМІ, мають затвердити на сесії обласної ради. Наразі триває інвентаризація. За словами голови облради, це майно дещо втрачене, в деяких випадках тривають судові справи. Раніше комунальне майно також реалізовували на конкурсній основі, проте за каденцію 7 скликання обласної ради це не відбувалося, не здійснили жодного відчуження.

Міністр розповів про переваги системи СЕТАМ

«Є велика кількість об’єктів, які передані в довготермінову оренду, де вже не існують ті структури, які його взяли. Тому зараз триває інвентаризація, впорядкування об’єктів, яких нараховується кілька тисяч», - пояснив Михайло Загородний.

Віктор Вишньов каже, що Хмельницька область одна з перших, хто працює через СЕТАМ

Директор державного підприємства «СЕТАМ» Віктор Вишньов відзначив, що Хмельницька область займає особливе місце в діяльності підприємства, оскільки показники реалізації майна є найвищими після міст-мільйонників. Зокрема Теофіпольська районна рада вже підписала такий договір з підприємством і відчула переваги електронних торгів, реалізувавши перший об’єкт, на якому додатково отримала 20 тисяч гривень у бюджет.

Читайте також: За рік на Хмельниччині реалізували арештованого майна на понад 60 мільйонів гривень

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую