ye-logo.v1.2

Середньовічні ключі й арбалети: у Кам'янці облаштовують незвичні велопарковки

Суспільство 2080
У центрі міста вже встановили "середньовічну" парковку для велосипедів
У центрі міста вже встановили "середньовічну" парковку для велосипедів. Фото: надане прес-службою міськради

Велосипеди тепер можна замикати на середньовічний ключ.

 У вигляді старовинних ключів, гармат та арбалетів – такими велопарковками планують облаштувати Кам'янець-Подільський. Першу середньовічну стійку для велосипедів уже встановили – це велетенські ключі, що символізують історичну спадщину міста. Розмістили її на перехресті вулиць Огієнка і Соборної.

«Ці велопарковки мають свою ідеологію. Облаштовуємо їх у цікавих місцях, де багато людей. Вирішили, що кожна окрема велопарковка матиме атрибути середньовічного міста. До прикладу, в центрі – середньовічні замкові ключі. Насправді, вони всередині зроблені за всіма стандартами велопарковки», - розповів заступник міського голови Сергій Бабій.

Тут можна паркувати своїх "залізних" коней

Як він зауважує, одна паркувальна стійка обійшлася місту в 3500 гривень. Місцеві ковалі вже кують інші - у вигляді старовинних гармат та арбалетів. Їх встановлять у різних куточках Кам’янця, зокрема і в Старому місті.

За словами Сергія Бабія, наразі у місті є 1740 метрів велодоріжки, відділених від тротуару спеціальною розміткою. Наразі завершується будівництво нової доріжки для роверистів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую