ye-logo.v1.2

В обласному центрі розширилась мережа аптек, які працюють за програмою «Доступні ліки»

Суспільство 2646
У червні Міністерство планує збирати додаткові заявки від виробників, які хочуть і можуть працювати у програмі, аби вибір препаратів був ширший
У червні Міністерство планує збирати додаткові заявки від виробників, які хочуть і можуть працювати у програмі, аби вибір препаратів був ширший. Фото: novogrodovka-rada.gov.ua

У Хмельницькому вже виписано більше 30 тисяч рецептів.

До Програми «Доступні ліки» у Хмельницькому долучилося 20 суб’єктів господарської діяльності з мережею 99 аптек та аптечних пунктів. У міській раді зазначають, що усі вони відпускають ліки за рецептами безкоштовно або з невеликою доплатою.

«За даними центрів первинної медико-санітарної допомоги міста, вже виписано понад 30 тисяч рецептів. З початку дії Урядової програми майже на 26 тисяч рецептів здійснено часткове або повне відшкодування вартості лікарських засобів на загальну суму 609,6 тисяч гривень. Зараз Міністерством охорони здоров’я України опрацьовуються рішення щодо розширення лінійки препаратів, які будуть включені в програму», - зазначають у прес-службі міської ради.

Стартовий бюджет програми в межах держави становить 500 мільйонів гривень, однак Уряд запропонував збільшити фінансування до 750 мільйонів для того, аби повністю забезпечити потреби громадян. Для мешканців міста Хмельницького в рамках програми виділено 3,5 мільйона гривень.

Перелік аптек міста Хмельницького, які підписали договір про участь в Урядовій програмі «Доступні ліки» дивіться тут.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую