ye-logo.v1.2

У справі еколога Гуменюка, який на смерть збив бабусю, заслухали ще двох свідків

Кримінал 2104
Адвокатам Гуменюка відмовили у відводі судді
Адвокатам Гуменюка відмовили у відводі судді. Фото: автора

Із перервою майже у три місяці суд продовжив розгляд справи посадовця.

Учора, 13 червня, із перервою у майже 3 місяці, у Хмельницькому продовжили розгляд справи начальника Держекоінспекції області Віталія Гуменюка. Посадовець у жовтні 2014 року на смерть збив 81-річну Євгенію Слищук.

У справі вже заслухали трьох свідків. Минулого засідання, яке відбулося 20 березня, адвокати Гуменюка вимагали відвід судді Олега Антонюка через його упередженість. Проте захисникам відмовили і головуючого не замінили.

На суд учора не з'явилися ні самі постраждалі (сини загиблої Євгенії Слищук), ні їх адвокат. Натомість прийшла дружина Олексія Слищука, Світлана. Окрім того, на засідання з'явились двоє свідків — колишній працівник міліції Олександр Черевуля та начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ Хмельницької міськради Олександр Ковальчук.

Першим заслухали правоохоронця. Як з'ясувалося, того дня, коли сталася ДТП, Олександр з колегою поспішав на сесію Хмельницької ОДА.  Колишні міліціонери витягали тіло жінки з-під колес “Nissan X-Trail”.

Суд заслухав двох свідків

У прокурора та захисників до начальника одного із відділів ЖКГ Олександра Ковальчука було питання лише стосовно дорожньої розмітки та знаків, які були встановлені на той момент, на перехресті де сталася автопригода. Пан Олександр зазначив, що розмітку малюють двічі на рік — весною та осінню, і, швидше всього, тієї осені її наносили.

За словами прокурора, Віктора Арсенюка, по справі проходить ще шість свідків, які не з'явилися. З ними перед кожним засіданням проводять роботу, але, наразі, вони не мають бажання з'явитися.

У відводі суді Антонюка адвокатам відмовили

«З усіма свідками перед судовим засіданням проводиться робота, але деякі із них змінили місце проживання. Вживаємо заходи, щоб все-таки вони були доставлені. Якщо деяких свідків не вдасться доставити на наступні судові засідання, то будемо порушувати питання про зняття їх, аби не затягувати процес», - зазначив прокурор.

Суддя Антонюк прийняв рішення відкласти розгляд справи на 26 червня, аби викликати решту свідків у справі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую