ye-logo.v1.2

Чи поспішають хмельничани через «безвіз» оформляти біометричні паспорти (ВІДЕО)

Суспільство 3410

Більшість опитаних містян не мають паспорта із чипом.

Україна отримали довгоочікуваний «безвіз». Тепер перетнути кордон і потрапити в Європу можна значно простіше і швидше, головне мати біометричний паспорт. Як повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян на сторінці у Фейсбуці, за півтори доби дії «безвізу» скористалося послугою понад 2 тисяч осіб.

«Станом на 12.00 годину 12 червня кордон до країн ЄС з біометричними паспортами перетнуло 15 195 громадян України. З них 2302 - це ті, хто скористався саме можливостями "безвізу": перетинав кордон, маючи лише біометричний паспорт. 24% із цієї кількості - пасажири авіаційних пунктів пропуску, решта — перетинали кордон через автомобільні та залізничні переходи», - йдеться у повідомлені.

Як зазначає сайт tsn.ua, відтепер Українці можуть їздити усіма державами Євросоюзу, крім Великобританії та Ірландії, які мають особливі умови в Шенгенській угоді. Окрім того, без візи можна  поїхати до чотирьох країн, які не належать до ЄС, але входять до Шенгенської зони – Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Кореспонденти сайту «Є» вирішили запитати хмельничан, чи мають вони біометричні паспорти, і чи збираються їхати закордон. Більшість опитаних не мають документа із чіпом. Робити його не поспішають.

«Я маю лише звичайний закордонний паспорт. Біометричного не робила і поки цього не планую. Проте, закордон у відпустку збираюсь», - розповіла студентка Анастасія Цапійчук.

Бізнесмен Євген Коцюба каже, що також не має біометричного паспорта. Оформляти його не буде, бо поки немає потреби.

Викладачка університету Леся Потапкіна зізнається, що уся її сім'я має біометричні паспорти. Навіть маленький син.

«Я маю біометричний паспорт, чоловік і син теж мають. Хочемо влітку поїхати на відпочинок», - зазначила Леся Потапкіна.

А от пенсіонерка пані Оля досить скептично ставиться до «безвізу». Каже, розмір її пенсії не дозволяє подорожувати Європою.

«Біометричного паспорта в мене немає. Маю таку пенсію, що «безвіз» ніби відкрили чиновники самі для себе. Хто їздив, той і буде їздити», - стверджує пані Оля.

У міграційній службі Хмельниччини повідомили, що за п'ять місяців цього року уже видали понад 37 тисяч паспортів із чіпами. Фахівці кажуть, що всетаки через «безвіз» останнім часом побільшало охочих оформити біометричний паспорт.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую