ye-logo.v1.2

Термін обговорення кандидатур на звання Почесного громадянина Хмельницького — продовжено

Суспільство 1830
Термін обговорення кандидатур продовжено
Термін обговорення кандидатур продовжено. Фото: www.khmelnytsky.com

Думку щодо кандидатур може висловити кожен хмельничанин.

Хмельничани можуть долучитися до обговорення кандидатур на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Хмельницького”. У прес-службі міськради зазначають, що термін обговорення продовжили із 16 червня до 30 червня. 

«На звання претендує чотири кандидати, серед них громадський діяч Кузьма Матвіюк, політик Лев Бірюк, промисловець Олександр Лисюк та військовий Ігор Гордійчук. Остаточно депутати визначаться на сесії напередодні Дня міста», - йдеться у повідомленні.

Висловити свою думку, стосовно висуванців можна за номером телефону: 79-47-55 з 09.00 до 17.00 у будні або написати відгук на електронну пошту: [email protected].

Довідково: 

Кузьма МАТВІЮК — колишній політв`язень і громадський діяч. Працював викладачем Уманського технікуму механізації сільського господарства. У 1972 році був заарештований КДБ за розповсюдження книги Івана Дзюби «Інтернаціоналізм чи русифікація». Засуджений до чотирьох років у таборах суворого режиму. Сидів разом з Василем Стусом та В'ячеславом Чорноволом.

Кузьма Іванович - один із ініціаторів і лідерів культурологічного товариства “Спадщина” в Хмельницькому, обласних організацій Товариства української мови ім. Т.Шевченка. Депутат установчого з’їзду Народного Руху України, з 1990 року очолював міськрайонну організацію НРУ, був співголовою крайової організації.

У 1993 році з групою активістів створив обласну організацію Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих. Був головою районної організації “УРП-Собор”, а також головою громадської організації “Захист рідної землі”.
Член центральної ради ветеранів та обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів.

У 2014 році рішенням президії Міжнародної кадрової академії Кузьмі Матвіюку присвоєно звання “Почесний професор”.

Олександр ЛИСЮК - у1976 році був призначений директором макаронної фабрики, а з 1980 року — кондитерської фабрики. З липня 1982 року — генеральний директор обласного виробничого об’єднання пиво-безалкогольної промисловості. З 1994 — директор-голова правління ВАТ “Хмельпиво”, з 2011 року — голова наглядової ради підприємства.

За значні виробничі досягнення 2010 року колектив товариства пивоварів занесено на обласну Дошку пошани “Кращі люди Хмельниччини”.

Олександр Лисюк відзначений трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України “Знак пошани”, має почесне звання “Заслужений працівник промисловості України”.

Ігор ГОРДІЙЧУК — генерал-майор Збройних Сил України, офіцер головного командного центру Генерального штабу України, ректор Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Герой України.

Пройшов шлях від командира механізованого взводу до заступника командира танкового полку. Подальшу військову кар’єру зробив у військах спецпризначення. Був переведений на посаду заступника командира бригади спеціального призначення міста Ізяслав Хмельницької області. Згодом став командиром 8-го окремого полку спецпризначення, сформованого на базі бригади.

З травня до грудня 2010 року проходив службу в складі міжнародного контингенту в Афганістані. Після повернення став першим заступником начальника Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У квітні 2014 року отримав призначення у головний командний центр Міністерства оборони України. Служив на посаді начальника центру оперативного керівництва-заступника начальника головного командного центру ЗСУ.

Учасник бойових дій на сході України у 2014 році. Полковник брав безпосередню участь у багатьох операціях під час АТО, очолював загін спецпризначення, який виконував завдання глибинної розвідки в тилу противника, командував операцією із взяття під контроль стратегічної висоти Савур-могила.

Отримав важке поранення під Іловайськом. 8 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко у військовому шпиталі вручив полковнику Ігорю Гордійчуку державні нагороди — орден “Золота Зірка”, звання Герой України та ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів.

Лев БІРЮК — громадський і політичний діяч міста Хмельницького. Був одним із засновників громадських об’єднань “Меморіал” і “Просвіта” на Поділлі. Один із 16 засновників координаційної ради зі створення Народного руху України в лютому 1989-ого. З 1989 року керівник міської організації Руху, а з початку 1991-ого — обласної організації.

У грудні 1991 року був керівником штабу з проведення референдуму про Незалежність, членом Центрального Проводу НРУ. У 1992-1993 роках — керівник організаційного управління Секретаріату НРУ в Києві під головуванням В’ячеслава Чорновола.

1994 і 1998 роки — депутат двох скликань Хмельницької міської ради. Депутат міської ради діючого скликання і є старійшиною депутатського корпусу, зокрема тричі депутат Верховної Ради України. Учасник Революції гідності, член обласного штабу національного спротиву “Хмельницький Майдан”. Нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую