ye-logo.v1.2

Музика, поезія і танці: у Хмельницькому читали вірші просто неба

Культура 4406
Ведучою читань була хмельницька поетеса Леді Бо
Ведучою читань була хмельницька поетеса Леді Бо. Фото: автора

Музично-літературний майданчик облаштували біля кінотеатру Шевченка.

 У Хмельницькому, в рамках промоакції до молодіжного фестивалю «Greeen Fest», відбулися літературні читання. Їх організатор і керівник творчого об’єднання «Літературний базар» Стрельченко Вероніка розповіла, що читати вірші просто неба хотіло близько 50 поетів, але за регламентом часу обрали тільки десять з них.

Поділитися своєю творчістю з хмельничанами приїхали й письменниця Ольга Комарова з Кам’янця-Подільського і поет Владислав Якимаха з Кропивницького.

Ольга – єдина, хто не читав поезію: письменниця поділилася уривками зі свого нового роману «Інтимний щоденник аспірантки». Він ще не до кінця дописаний, тому вийде друком лише у наступному році. Письменниця розповіла, що відколи створила промо-сторінку роману у фейсбуці, усі думають, що пише про себе. Але письменниця запевнила, що цей роман – витвір її уяви.

 

Літературний вечір відкрила гостя із Кам’янця-Подільського Ольга Комарова.

І якщо Ольга Комарова приїхала до рідного Хмельницького на запрошення організаторів, то Влад Якимаха опинився тут майже випадково. Він приїхав у гості до друзів, а дізнавчись про літературні читання, вирішив поєднати приємне з корисним.

Також на літературну сцену вийшли Оксана Кухарук (дівчина пише вірші відносно недовго, тому трішки соромилася), Дмитро Савчук, якого представили як комедійного поета, вже знана хмельничанам Леді Бо (Тетяна Бобик) та інші.

Леді Бо навіть розіграла серед присутніх збірку своїх поезій. І виграла її музикант і актриса Стефанія Бродська, яка відгадала прізвище улюбленої письменниці поетеси (Джоан Гарріс). А взамін пообіцяла написати музику на один із віршів зі збірки Леді Бо.

У перерві між читаннями перехожих розважали дівчата з танцювального колективу «Dance with me»

Стефанія Бродська, до речі, стала головною музичною окрасою літературного вечора. І крім власних пісень: «Радість душі», «На крыше», «Шумить мені літо»…, заспівала пісню «Настройте душы» на вірші улюбленого поета – свого батька Давида Бродського.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую