ye-logo.v1.2

Підвищення «мінімалки» у області принесло бюджету 946 тисячі гривень

Економіка 2691
У області 5
У області 5'864 осіб вивели з «тіні». Фото: dpchas.com.ua

Ці надходження склали податок на доходи фізичних осіб і єдиний соціальний внесок.

Підвищення мінімальної зарплати в Україні призвело до збільшення податку на доходи і єдиного соціального внеску. Дотримання вимог законодавства вже принесло свої результати. Зокрема – дозволило зменшити початковий дефіцит у коштах по обов’язкових виплатах із заробітної плати на 61,5% та збалансувати 13 місцевих бюджетів у Хмельницькі області.

«На 392 підприємствах підвищили рівень заробітної плати, і як результат, до бюджетів додатково надійшло 335 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 366 тисяч гривень єдиного внеску.

Аналогічна робота проводилась і по суб’єктах господарювання-фізичних особах: 304 підприємці підвищили рівень заробітної плати і до місцевих бюджетів додатково надійшло 83 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб і 130 тисяч гривень єдиного внеску.

Крім того 356 фізичних осіб залучили до держреєстру як суб’єктів підприємницької діяльності, і вони додатково сплатили до бюджету 31,8 тисяч гривень податків» – повідомив тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний.

Він також зазначив, що з початку 2017 року державну фіскальну службу повідомили про прийняття на роботу 32’563 найманих працівників (за аналогічний період 2016 року ця кількість складала 25’415 осіб), а впродовж січня-травня поточного року вивели з «тіні» 5’864 особи.

Читате також: 3200 і нові штрафи: хто і як перевірятиме працедавців

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую